Χαμηλώνουν οι προσδοκίες για την πώληση του Athens Ledra

Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένος ο πέμπτος κατά σειρά πλειστηριασμός με επισπεύδουσα την τράπεζα Alpha Bank για το ξενοδοχείο Athens Ledra, με τις προσδοκίες εντούτοις να είναι χαμηλές, παρά τη νέα μείωση του τιμήματος στα 33,4 εκατ. ευρώ.

Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν πως μέχρι και χθες αργά το βράδυ υπήρξε μόλις μια προσφορά από ενδιαφερόμενο επενδυτή- η ταυτότητα του οποίου δεν είναι γνωστή-, αν και οι αρχικές προσδοκίες ήθελαν τη νέα χαμηλή τιμή (από τα 48,7 εκατ. που ήταν στον πρώτο πλειστηριασμό) να φουντώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν το τίμημα ακόμη υψηλό , αναφέροντας πως μόνο αν πέσει κοντά στα 20-25 εκατ. ευρώ θα υπάρξει σοβαρή προσφορά. Ωστόσο όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά για σήμερα, χωρίς κανείς να αποκλείει την “έκπληξη”.

Οι πληροφορίες το προηγούμενο διάστημα ήθελαν ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές να είναι μεγάλα εγχώρια ξενοδοχειακά ονόματα, όπως οι όμιλοι Διβάνη και Δασκαλαντωνάκη, όσο και διεθνείς παίχτες, όπως η ξενοδοχειακή αλυσίδα Mövenpick Hotels & Resorts.

Σε περίπτωση πάντως που και αυτή η διαδικασία αποβεί άκαρπη, φορείς του χώρου θεωρούν πως θα υπάρξει και νέος πλειστηριασμός, με ακόμη πιο χαμηλό τίμημα. Και αυτό καθώς το ξενοδοχείο χρήζει εκτενούς ανακαίνισης, γεγονός που ανεβάζει το ύψος της επένδυσης. Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, είναι δυναμικότητας 314 δωματίων και υπολογίζεται πως απαιτούνται επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των δωματίων και των κοινόχρηστων χώρων.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από τότε που η εταιρία ΑΣΤΥ Ξενοδοχειακές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε. της οικογένειας Παρασκευαϊδη, ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του Athens Ledra, ανακοίνωνε το κλείσιμο της μονάδας και οι φθορές στο χώρο αρχίζουν να γίνονται εμφανείς. Από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι (οι οφειλές προς τους οποίους ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ) ζητούν να υπάρξει λύση με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, εφόσον βέβαια βρεθεί υποψήφιος επενδυτής.