Χαιρετίζει η Διεθνής Αμνηστία τις πρωτοβουλίες της Κύπρου για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, οι διαπραγματεύσεις για το άσυλο, η βοήθεια του συντονισμού των θέσεων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις διαβουλεύσεις των Ηνωμένων Εθνών για τη Συνθήκη Εμπορίου Όπλων, είναι κάποιοι από τους τομείς στους οποίους η Κυπριακή Προεδρία έχει επιτύχει μεγάλη πρόοδο.

Τα εύσημα δίνονται από τη Διεθνή Αμνηστία σε έκθεσή της για τα πεπραγμένα της Κυπριακής Προεδρίας στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Την ανακοίνωση έκανε  ο Nicolas Beger, Διευθυντής του Γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, επισημαίνοντας το γεγονός ότι το στρατηγικό πλαίσιο του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου (IHL) έχει ενταχθεί στη θεματολογία της Ομάδας Εργασίας για το Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο (COJUR)».

Η Διεθνής Αμνηστία ζητάει από την Κυπριακή Προεδρία να αναπτύξει μεγαλύτερη πρωτοβουλία ώστε να διασφαλίσει τη διαβούλευση με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών σχετικά με την προσχώρηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.