Χίλαρι: Ο Ντόναλτ Τραμπ δεν είναι πια αστείος αλλά επικίνδυνος…

«Νομίζω» είπε η Κλίντον, ότι για εβδομάδες ο Τραμπ μας προκαλούσε υστερικά γέλια, «αλλά τώρα έχει ξεπεράσει το όριο. Όλα αυτά που λέει δεν είναι απλά ντροπιαστικά και λάθος, είναι επικίνδυνα»…

Επίθεση στον πιθανό συνυποψήφιό της για την προεδρία των ΗΠΑ, εξαπέλυσε η Χίλαρι Κλίντον με αφορμή τις δηλώσεις του Τραμπ για τους μουσουλμάνους. Η Χίλαρι Κλίντον που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των δημοκρατικών, σε συνέντευξή της καταδίκασε τις δηλώσεις του Τράμπ, αποκαλώντας τον επαίσχυντο, επικίνδυνο και ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν είναι πια αστείος».

Η επίθεση της Κλίντον στον πολυεκατομμυριούχο υποψήφιο, προκάλεσε ενθουσιασμό και έντονα χειροκροτήματα από το κοινό που βρέθηκε στο στούντιο του NBC.

Ο Τραμπ, μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι και το Σαν Μπερναντίνο, δήλωσε ότι πρέπει να απαγορευθεί η είσοδος των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ. «Νομίζω» είπε η Κλίντον, ότι για εβδομάδες ο Τραμπ μας προκαλούσε υστερικά γέλια, «αλλά τώρα έχει ξεπεράσει το όριο. Όλα αυτά που λέει δεν είναι απλά ντροπιαστικά και λάθος, είναι επικίνδυνα».

Η ρητορική του κάνει κακό στην προσπάθεια και την ικανότητα του έθνους να χτυπήσει τον ISIS και ενισχύει την προπαγάνδα τους, είπε η Κλίντον.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον σύζυγό της για το ποια προσόντα θα πρέπει να διαθέτει για να είναι ο «πρώτος κύριος» και να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη δουλειά, η Κλίντον ξέσπασε σε γέλια και με αυτή τη διάθεση είπε ότι είναι «εξαιρετικός οικοδεσπότης του αρέσει να κάνει ξεναγήσεις και ήταν το είδος του χορτοφάγου που θα μπορούσε να βοηθήσει στην δημιουργία των μενού».

Και σε μία πιο σοβαρή ερώτηση για το πώς θα τον κρατάει έξω από την διαδικασία αποφάσεων, τόνισε ότι μπορεί να μην θέλει να το κάνει αυτό, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν και άλλοι πρόεδροι είχαν ζητήσει τη βοήθειά του. Για παράδειγμα πρόσθεσε η διοίκηση Ομπάμα ανέθεσε αποστολές στον Μπιλ Κλίντον, ο οποίος πήγε στην Βόρεια Κορέα για να απελευθερώσει δύο δημοσιογράφους.