Χάσικος: Συνεχίζονται οι προσπάθειες επίλυσης προβλημάτων των Κοινοτήτων

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε σήμερα Κοινοτάρχες χωριών της Επαρχίας Λευκωσίας ότι η προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεχίζεται και δεν πρόκειται να σταματήσει.

Ως εκ τούτου δεν θα ανασταλούν οι σχεδιασμοί έργων έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν όταν η οικονομική κατάσταση το επιτρέψει, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Σωκράτης Χάσικος προήδρευσε σήμερα, δύο Περιφερειακών Συσκέψεων της Επαρχίας Λευκωσίας.

Η πρώτη Περιφερειακή Σύσκεψη αφορούσε τις Κοινότητες Αληθινού, Άλωνας, Ασκά, Λαγουδερών, Λειβαδιών Πιτσιλιάς, Πλατανιστάσας, Πολύστυπου, Σαραντιού και Φτερικουδιού.

Η δεύτερη Περιφερειακή Σύσκεψη αφορούσε τις κοινότητες Απλικιού, Καμπιού, Παλαιχψρίου Μόρφου, Παλαιχωρίου Ορεινής και Φαρμακά.

Στόχος αυτών των συσκέψεων όπως και όλων των Περιφερειακών Συσκέψεων που  πραγματοποιεί ο Υπουργός Εσωτερικών σε ολόκληρη την Κύπρο είναι η επί τόπου εξέταση των προβλημάτων που απασχολούν την κάθε Κοινότητα ξεχωριστά, αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Απευθυνόμενος στους Προέδρους των  Κοινοτικών Συμβουλίων, ο κ. Χάσικος τόνισε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να  αντιμετωπίσει τα θέματα που εγείρονται σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά τη δύσκολη οικονομικά περίοδο  που διανύει η χώρα μας.