Χάσικος: Στην ελεγκτική υπηρεσία η αλληλογραφία απόρριψης ΡΙΚ από τα Ε.Τ.

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για απόρριψη πρότασης ΡΙΚ από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και επειδή είχε υποβληθεί παράπονο από το ΡΙΚ προς τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) για την απόρριψη πρότασης του από τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων για το έργο «Τηλεοπτική Εκπομπή Μαγειρικής: Γνωριμία του πολιτισμού τρίτων χωρών μέσω της γαστρονομίας» και την ανάθεση του σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Για σκοπούς διαφάνειας και κατόπιν οδηγιών μου, το ΥΠΕΣ διαβίβασε όλη τη σχετική αλληλογραφία στην Ελεγκτική Υπηρεσία για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε ο υπό αναφορά διαγωνισμός. Χαιρετίζουμε την εμπλοκή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στη διερεύνηση των παραπόνων που υποβλήθηκαν από το ΡΙΚ, αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα, τον διαχρονικό ρόλο και την προσφορά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στον τόπο μας. Χωρίς, βεβαίως, να παραγνωρίζουμε ή να υποβαθμίζουμε καθ’ οιονδήποτε τρόπο τον τομέα της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης, της οποίας τον ρόλο επίσης αναγνωρίζουμε και διαφυλάττουμε.

Πάντοτε για σκοπούς διαφάνειας και αντικειμενικής ενημέρωσης, επισυνάπτεται στην παρούσα δήλωση η τελευταία αλληλογραφία μεταξύ της Ελεγκτικής Υπηρεσίας και της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του ΥΠΕΣ».