Χάσικος: Προσβλητικό και αδιανόητο να συνεχίζεται ακόμη η εισβολή

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Χοροεσπερίδα του Σωματείου Κέδρος Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, δήλωσε ότι  είναι αδιανόητο, προσβλητικό για όλους εμάς και εξοργιστικό, να συνεχίζεται η ξένη κατοχή, η πατρίδα μας να εξακολουθεί να είναι μοιρασμένη και ο λαός μας να παραμένει μακριά από τις πατρογονικές του εστίες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι “σαράντα χρόνια εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής ενός σημαντικού τμήματος της πατρίδας μας, σαράντα χρόνια ταλαιπωρίας και περιπλάνησης στην προσφυγιά ενός ολόκληρου λαού, είναι πολλά”.

“Θέλω να διαβεβαιώσω τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας Σκυλλούρας, που συγκεντρώθηκαν σήμερα εδώ στην πλατεία της Κοινότητας Κοτσιάτης, προσωρινή έδρα του ιστορικού Αθλητικού Σωματείου Κέδρος, σε τόπο προσφυγιάς, για να γιορτάσουν τη μνήμη της Πολιούχου Αγίας του χωριού τους, ότι η Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη θεωρεί τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού και την αποκατάσταση των απαράγραπτων δικαιωμάτων των προσφύγων ως θέμα ύψιστης προτεραιότητας”, είπε ο Σωκράτης Χάσικος.

Πρόσθεσε ότι “ αυτός είναι ο στόχος μας, αυτός είναι ο σκοπός μας και προς αυτήν την κατεύθυνση αγωνιζόμαστε”.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε ότι “όπως γνωρίζετε, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταβάλλει άοκνες προσπάθειες για μια έντιμη και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και της διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων”.

“Θέλουμε και επιδιώκουμε λύση λειτουργική και βιώσιμη, η οποία να σέβεται την ιδιότητα μας ως Ευρωπαϊκού Κράτους”, είπε καταλήγοντας ο Υπουργός Εσωτερικών.