Χάσικος: Οι υποσχέσεις για μείωση της κτηνοτροφικής ζώνης στο Μένοικο ισχύουν

Η έκταση της Κτηνοτροφικής Ζώνης στο Μένοικο έχει μειωθεί σημαντικά και εξετάζεται το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της, αναφέρει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, σημειώνοντας ότι οι υποσχέσεις του προς τις επηρεαζόμενες κοινότητες εξακολουθούν να ισχύουν.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα για πιθανότητα ανέγερσης νέου χοιροστασίου στο Μένοικο «παρά τη δέσμευση του Υπουργού» και αναφορά σε πρακτικό συνεδρίας όπου ο Υπουργός Εσωτερικών φέρεται να έχει δώσει «διαβεβαιώσεις ότι δεν θα εκδοθεί οποιαδήποτε νέα άδεια για λειτουργία κτηνοτροφικής μονάδας» στην περιοχή Μενοίκου”, ο κ. Χάσικος σε δήλωσή του “επιβεβαιώνει αυτή του τη δέσμευση, η οποία διατυπώθηκε σε συνάντηση που είχε με τους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων Μενοίκου, Αγροκηπιάς, Αγίου Ιωάννη, Αρεδιού και Μιτσερού στις 31/10/2013”.

Στη δήλωση σημειώνεται ότι, “ήδη, με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών έχει μειωθεί σημαντικά η έκταση της Κτηνοτροφικής Ζώνης, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της”.

“Η επιστολή των ενδιαφερόμενων Κοινοταρχών, στην οποία αναφέρονται τα δημοσιεύματα, αφορά απάντηση σε διαβούλευση της Πολεοδομικής Αρχής (Επαρχιακού Λειτουργού Λευκωσίας Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως) στα πλαίσια εξέτασης πολεοδομικής αίτησης που υποβλήθηκε για ανέγερση χοιροτροφικής μονάδας στην Κοινότητα Μενοίκου. Είναι κατανοητό ότι η αρμόδια Πολεοδομική Αρχή υποχρεούται να εξετάσει οποιανδήποτε αίτηση υποβληθεί ενώπιον της, χωρίς αυτό να προϋποθέτει και έγκριση της”, σημειώνει ο κ. Χάσικος.

Προσθέτει ότι “το δεδομένο είναι ότι η προαναφερθείσα υπόσχεση του Υπουργού Εσωτερικών προς τις επηρεαζόμενες κοινότητες εξακολουθεί να ισχύει”.