Χάσικος καλεί ΑΚΕΛ να προσέλθει σε διαβούλευση

Καλό θα ήταν το ΑΚΕΛ «να προσέλθει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εποικοδομητικό πνεύμα και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας, και να υποβάλει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις», αναφέρει, σε ανακοίνωση του, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, και προσθέτει ότι έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη διάλογος για νοικοκύρεμα των Δήμων, «για να καταστούν βιώσιμοι, επ’ ωφελεία πρωτίστως των πολιτών».

Σε απάντηση σημερινής ανακοίνωσης του ΑΚΕΛ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Χάσικος δηλώνει ότι «είναι εμφανής η αγωνιώδης προσπάθεια του ΑΚΕΛ όπως και η μεθόδευσή του για δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων εις βάρος της παρούσας Κυβέρνησης».

«Είναι γνωστό, εδώ και χρόνια, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση νοσεί, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των οικονομικών των Δήμων. Και όμως, για το ΑΚΕΛ, όλα έβαιναν και βαίνουν ομαλώς(…) και το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι το ύψος της κρατικής χορηγίας. Ξεχνά, φαίνεται, το ΑΚΕΛ, ότι οι μεγαλύτερες περικοπές στην κρατική χορηγία προς τις Τοπικές Αρχές και ιδιαίτερα προς τους Δήμους, από το 2009 και εντεύθεν, που υπερβαίνουν το 30% του συνόλου της χορηγίας, έγιναν από την Κυβέρνηση Χριστόφια», προσθέτει.

Αναφέρει ότι είναι με τέτοιου είδους «γενικές, αόριστες και προπαγανδιστικές δηλώσεις, όπως αυτήν του ΑΚΕΛ, για σκοπούς δημιουργίας ψεύτικων εικόνων και εντυπώσεων, που φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε, μπροστά στο φάσμα μιας ολοκληρωτικής καταστροφής».

«Εμείς θέλουμε, και το επαναλαμβάνω, μέσα από το διάλογο που έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη, να νοικοκυρέψουμε τους Δήμους για να καταστούν βιώσιμοι, επ’ ωφελεία πρωτίστως των πολιτών. Αντί, λοιπόν, των γενικόλογων και αφοριστικών τοποθετήσεων, καλό θα ήταν το ΑΚΕΛ να προσέλθει στο τραπέζι των διαβουλεύσεων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εποικοδομητικό πνεύμα και με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στην πατρίδα μας, και να υποβάλει συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις», καταλήγει ο κ. Χάσικος.