Χάσικος: Η Πυροσβεστική ενημερώνει τους δημοσιογράφους προτού ενημερώσει τον Υπουργό;

Αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στο Αρχείο των Κεντρικών Γραφείων του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως, ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος προέβη σε νεότερες δηλώσεις, στο περιθώριο συνάντησης που είχε στο Υπουργείο Εσωτερικών με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει την πληροφορία που, σύμφωνα με τους ίδιους, τους δόθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ότι η φωτιά οφείλεται σε κακόβουλη ενέργεια, ο κ. Υπουργός είπε:

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους δημοσιογράφους προτού ενημερώσει τον Υπουργό; Εν πάση περιπτώσει. Οι πληροφορίες οι δικές μου είναι ότι η Πυροσβεστική ακόμα διερευνά το θέμα, όπως και η Αστυνομία, παίρνουν καταθέσεις και, μόλις είναι έτοιμοι, θα με ενημερώσουν για το κατά πόσο πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια ή όχι. Το θετικό είναι ότι ήταν μικρής έκτασης (φωτιά). Από την άλλη, όμως, σίγουρα πρέπει να διερευνηθεί για το αν ήταν κακόβουλη ενέργεια ή όχι. Θέλω να πιστεύω ότι, ακόμα και αν ήταν κακόβουλη, θα είμαστε σε θέση μέσα από την έρευνα και τις ανακρίσεις να εξακριβώσουμε πώς, γιατί και ει δυνατόν από ποιον έγινε αυτή η πράξη».

Ακολούθως και απαντώντας σε ερώτηση για το είδος των φακέλων που έχουν καταστραφεί και τι ακριβώς αφορούν αυτοί οι φάκελοι, ο κ. Χάσικος είπε: «Πολλοί από τους φακέλους αυτούς (στην πλειοψηφία τους) είναι, ήδη, ψηφιοποιημένοι. Αυτό, μικραίνει τη ζημιά ακόμα πιο πολύ. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς αφορούσε ο κάθε φάκελος που έχει καταστραφεί μέσα από αυτό το περιστατικό. Αλλά, να θεωρήσετε ότι η ζημιά είναι μικρή».