Χάσικος: Είναι φανερό ότι αυτή η πολύ συγκεκριμένη πληροφόρηση κάποιων ΜΜΕ αντλήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών για εκθέσεις/παρατηρήσεις  του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας

Επ’ αφορμή ερωτημάτων που τέθηκαν, χθες, από ΜΜΕ, στο Γραφείο Τύπου του Υπουργού Εσωτερικών για πολύ πρόσφατες εκθέσεις/παρατηρήσεις του Γενικού Ελεγκτή, που αφορούν στη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, καθώς και στην τροποποίηση σχεδίων ανάπτυξης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος επιθυμεί να δηλώσει τα ακόλουθα:

«Είναι φανερό ότι αυτή η πολύ συγκεκριμένη πληροφόρηση κάποιων ΜΜΕ αντλήθηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία. Τις εν λόγω επιστολές/εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή, το Υπουργείο Εσωτερικών τις παρέλαβε, την μια στις 19 Οκτωβρίου 2015 και την άλλη στις 14 Οκτωβρίου 2015. Λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας του Υπουργείου, μόλις προ διημέρου κατέστη δυνατό να λάβει γνώση ο Υπουργός.

Θα ήταν φοβερά επιπόλαιο εκ μέρους μου, λόγω του ότι εμπλέκονται επώνυμα πρόσωπα που θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι και ‘πολιτικά πρόσωπα’ (όπως ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής τα κατονομάζει), συμπεριλαμβανομένου και πρώην Υπουργού, να εκθέσω δημόσια, ιδίως σε αυτό το στάδιο της διερεύνησης, τον οποιονδήποτε.

Έδωσα οδηγίες να μελετηθούν ενδελεχώς οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή και να σχολιαστούν. Τα ευρήματα αυτού του ελέγχου, που γίνεται στη βάση των καταγγελιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα δοθούν στον Γενικό Ελεγκτή και μόνο. Ήταν και παραμένει άποψή μου ότι πρέπει να αποφεύγεται η διαρροή καταγγελιών της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς αποτροπή διασυρμού και ενοχοποίησης προσώπων πριν την ενδελεχή διερεύνησή τους, χωρίς βέβαια να αποκλείω το βάσιμο των καταγγελιών του Γενικού Ελεγκτή».