Χάσικος: Είναι σημαντικό η Τρόικα να αποδεχθεί τις τροποποιήσεις κομμάτων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος δήλωσε ότι το θέμα του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις δεν είναι θέμα διαφωνίας ή σύγκρουσης των κομμάτων με την Κυβέρνηση, αλλά κατά πόσο η Τρόικα θα αποδεχθεί τις τροποποιήσεις που θα υποβάλουν τα κόμματα στη Βουλή.

Σε επίσημη ανακοίνωση και  απαντώντας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε πριν από τη συνάντηση του ιδίου και του ΥΠΟΙΚ με το Ευρωπαϊκό Κόμμα, ο κ. Χάσικος είπε ότι οι όποιες τροποποιήσεις θα πρέπει να τύχουν της σύμφωνης γνώμης της Τρόικα.

“Διαφορετικά, ενδέχεται η Τρόικα να μην επιτρέψει την εκταμίευση της επόμενης δόσης το Σεπτέμβριο. Να πω, με μεγάλη μου λύπη ότι, εάν και εφόσον υλοποιηθεί αυτή η απειλή από πλευράς Τρόικα, η χώρα μας θα οδηγηθεί σε νέες περιπέτειες. Κάτι που ουδείς επιθυμεί, ούτε και τα κόμματα πιστεύω. Άρα, θα πρέπει με σύνεση όλοι μας, κόμματα και Κυβέρνηση, μέσα από τις όποιες εισηγήσεις και τροποποιήσεις, να βρούμε τον τρόπο να φτάσουμε σε σημείο αποδεκτό από πλευράς του δανειστή, από πλευράς Τρόικα”, δήλωσε ο ΥΠΕΣ.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο μπορεί να ζητηθεί κάποια παράταση χρόνου προκειμένου να γίνουν νέες διαβουλεύσεις με τους δανειστές μας και να τεθούν επί τάπητος και οι εισηγήσεις των κομμάτων, ο κ. Χάσικος είπε ότι ο κύκλος των επαφών, θεσμικά πλέον, ολοκληρώνεται την ερχόμενη Δευτέρα, με την παρουσίαση από πλευράς μας του Νομοσχεδίου ενώπιον των δύο Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, Οικονομικών και Εσωτερικών όπου και θα υπάρξει περαιτέρω συζήτηση και ανάλυση.

“Αλλά, θα διαφανεί και κατά τρόπο ξεκάθαρο, ποιες είναι οι προθέσεις. Εμείς, δεν έχουμε καμία δυσκολία και κανένα ενδοιασμό να συνεργαστούμε με τα κόμματα. Φτάνει, αυτά που θα ζητήσουν τα κόμματα να είναι αποδεκτά από την Τρόικα. Διαφορετικά, ουδεμία αξία έχει να συμφωνήσουμε εμείς με τα κόμματα, αλλά, την ίδια στιγμή, ο δανειστής να διαφωνεί”, υπέδειξε ο ΥΠΕΣ.

Ο κ. Χάσικος είπε ότι είναι γεγονός ότι όλα τα κόμματα, περιλαμβανομένου και του κυβερνώντος κόμματος, δεν προτίθενται να ψηφίσουν το Νομοσχέδιο ως έχει και αυτό διαφαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τις επαφές που έγιναν.

“Το κάθε κόμμα έχει τις δικές του εισηγήσεις για τροποποίηση του Νομοσχεδίου, κάποια κόμματα, ενδέχεται να συνασπιστούν και να υποβάλουν κοινές τροποποιήσεις”, ανέφερε ο Υπουργός.