Χάσικος: Δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο

Διευκρινίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για σημερινές αναφορές του ΥΠΕΣ σε σχέση με τον Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε στα ΜΜΕ, μετά από τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σωκράτη Χάσικου για τον Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας κατά τη διάρκεια σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2017, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

«Οι σχετικές δηλώσεις του κ. Υπουργού έχουν παρερμηνευτεί. Ο κ. Σωκράτης Χάσικος δεν τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Απλώς ο κ. Υπουργός συμφώνησε με παρατηρήσεις βουλευτών, ότι μόνο στην Κύπρο δεν έχουμε Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Και μπροστά ακριβώς στο γεγονός ότι οι ίδιοι οι βουλευτές ζητούσαν από τον κ. Υπουργό περισσότερα κονδύλια και παροχές για τους πρόσφυγες και τις χαμηλές εισοδηματικές τάξεις, ο κ. Χάσικος φέροντας ως παράδειγμα την προαναφερθείσα τοποθέτηση για τον Φόρο Ακίνητης Ιδιοκτησίας, διερωτήθηκε: Πώς είναι δυνατόν από τη μια, η Βουλή να καταργεί εισοδήματα του κράτους, όπως είναι ο Φόρος Ακίνητης Ιδιοκτησίας και από την άλλη, ταυτόχρονα και παράλληλα, η ίδια η Βουλή να ζητά από την Κυβέρνηση να βάλει περισσότερα κονδύλια στους προϋπολογισμούς;

Κοντολογίς, αυτό που είπε ο κ. Υπουργός είναι ότι ’δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο’».