Χάρις Αλεξίου για κορωνοϊό: «Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει»

Στην εκπομπή «Εξελίξεις live» και τον Νίκο Στραβελάκη μίλησε ζωντανά μέσω skype η Χάρις Αλεξίου, αναφερόμενη στην 20ήμερη καραντίνα της στο σπίτι και την κατάσταση σοκ που είμαστε όλοι, με το ξέσπασμα της φονικής πανδημίας .

«Είμαι κλεισμένη στο σπίτι μου εδώ και 20 μέρες και παίρνω τα μέτρα που μας ζητάει η πολιτεία. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε από την πολιτεία να μας πει να προσέχουμε. Όταν έχουμε μπροστά μας έναν τέτοιο κίνδυνο, όταν βλέπουμε να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι… Γιατί χρειαζόμαστε να μας κουνήσει κάποιος το δάχτυλο και να μας πει τι πρέπει και πώς θα σωθούμε; Αυτό ας το καταλάβουμε» εξήγησε η Χάρις Αλεξίου.

Και συμπλήρωσε: «Να ευγνωμονούμε τη ζωή μας γιατί έχουμε ένα σπίτι να μείνουμε και να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τα χειρότερα. Να σκεφτούμε τους ανθρώπους, όπως είναι οι γιατροί, οι νοσηλευτές που γι’ αυτούς είναι μια πραγματικότητα. Έχουν μπροστά τους, τους ανθρώπους που υποφέρουν, που δεν μπορούν να αναπνεύσουν, που πεθαίνουν στα χέρια τους… Αυτούς τους ανθρώπους να σκεφτόμαστε και να ευγνωμονούμε το Θεό που εμείς είμαστε σε ένα ασφαλές μέρος και ας το σεβαστούμε αυτό». «Μην πάμε να κάνουμε τους “έξυπνους”. Κάποιος που θέλει να αυτοκτονήσει, ας πάει να αυτοκτονήσει, αλλά δεν έχει κανένα δικαίωμα όμως να μεταφέρει στον άλλον αυτό… Είμαστε σε μια κατάσταση σοκ αυτή τη στιγμή» τόνισε καταλήγοντας. Μάλιστα ανέφερε ότι αυτό τον καιρό μελετούσε, τον ρόλο της θεάς Αθηνάς «που θα έκανα, θα κάνω …ελπίζω» στην Επίδαυρο, στην Ιφιγένεια εν Ταύροις, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, που έχει προαναγγελθεί στο πρόγραμμα των φεστιβαλικών παραστάσεων του καλοκαιριού.

https://www.youtube.com/watch?v=sLEM6-THPnM