Χάος στην ΠΓΔΜ-Η αντιπολίτευση αποκλείει τους κεντρικούς δρόμους σε όλεις τις πόλεις

Μετά τα επεισόδια μέσα και έξω από τη Βουλή στα Σκόπια, η αντιπολίτευση προχωρά σε αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων σε όλες τις πόλεις της ΠΓΔΜ.

Όπως δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Μπράνκο Τσερβένκοφσκι από σήμερα το βράδυ και μέχρι και την Παρασκευή, θα αποκλείουν για μισή ώρα κεντρικούς δρόμους σε όλες τις πόλεις της χώρας, ενώ το σάββατο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία του κυβερνώντος VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, στα Σκόπια.

Ο Τσερβένκοφσκι ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Μάρτιο του 2013, αν δεν λάβει ισχυρές εγγυήσεις από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι «για ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές».Και κατηγόρησε τον Νίκολα Γκρούεφσκι για «απολυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης της χώρας».

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ κατηγόρησε σήμερα την αντιπολίτευση ότι το μοναδικό πράγμα που τον ενδιαφέρει είναι να προκαλέσει αναταραχή στη χώρα με στόχο να καταλάβει την εξουσία. Υπενθυμίζεται ότι χθες, μετά τα επεισόδια και την βίαιη απομάκρυνση των βουλευτών της αντιπολίτευσης από τη Βουλή, το κόμμα του κ.Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.