Χάος στην Βρετανία από την καταιγίδα Οφηλία – 120.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα

Η νέα τροπική καταιγίδα που έπληξε πριν από λίγες μέρες την Μεγάλη Βρετανία, στέρησε μέχρι στιγμής την ζωή σε τρεις ανθρώπους, ενώ 120 χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα.

Η Οφηλία, όπως ονομάζεται η καταιγίδα, είναι η χειρότερη που έχει πλήξει την Βρετανία τα τελευταία 56 χρόνια. Οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις καθώς υπάρχει «πιθανός κίνδυνος θανάτου».

Η καταιγίδα έφτασε από τις Αζόρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, 30 χρόνια μετά την Μεγάλη Καταιγίδα που είχε πλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο το 1987 προκαλώντας το θάνατο 18 ανθρώπων.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στο Μάντσεστερ όπου κατέρρευσαν προσόψεις καταστημάτων και σωριάστηκαν σε κατάμεστους δρόμους.

Αρκετά αεροσκάφη αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο John Lennon του Λίβερπουλ, καθώς αναφέρθηκε οσμή καπνού στα πιλοτήρια, κάτι που οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, Easyjet και Auringy συνέδεσαν με την κακοκαιρία.

Στην Ιρλανδία οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 190 χιλιομέτρων την ώρα, όταν μια γυναίκα έχασε τη ζωή της από δέντρο που έπεσε στο αυτοκίνητό της στο Γουότερφορντ.