Χάος με τις λίστες διαθεσιμότητας

Αλαλούμ επικρατεί με την αποστολή των στοιχείων των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, με τους εργαζομένους να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τις διοικητικές υπηρεσίες των ΟΤΑ να τελούν υπο κατάληψη και τους δημάρχους να μην υπογράφουν τις διαπιστωτικές πράξεις.

Την ίδια ώρα τίθεται εν αμφιβόλω η καταβολή της μισθοδοσίας του συνόλου των υπαλλήλων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά να του αποσταλούν ξανά οι λίστες με τα στοιχεία των υπαλλήλων για διαθεσιμότητα, ακόμα και απο τους δήμους που εστάλησαν κανονικά, λόγω νέων δεδομένων που έχουν προκύψει με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το “Βήμα” η νέα εγκύκλιος,  του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη αναφέρει:

“Για την εφαρμογή του νόμου 4093/2012 επισυνάπτονται  επιπρόσθετες  διευκρινιστικές οδηγίες, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου και οι οποίες έχουν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο.

Οι Διευθύνσεις Διοικητικού – Προσωπικού των φορέων που έχουν ήδη καταχωρήσει στοιχεία στην εφαρμογή της απογραφής, εφόσον διαπιστώσουν, μετά τις επισυναπτόμενες διευκρινίσεις, αποκλίσεις στον τρόπο υπολογισμού των στοιχείων του προσωπικού τους,  καλούνται να υποβάλουν εκ νέου τα στοιχεία στην εφαρμογή. Η Υπηρεσία μας θα λάβει υπόψη την τελευταία καταχώριση».