Φ.Φωτίου: “Οι δοκιμασίες του Κυπριακού λαού δεν θα πάνε χαμένες”

Ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου, δήλωσε σήμερα ότι “οι δοκιμασίες που περνά ο λαός μας από την συνεχιζόμενη τουρκική εισβολή και κατοχή καθώς και οι σημερινές θυσίες που καλείται να επωμισθεί για έξοδο από την οικονομική κρίση, δε θα πάνε χαμένες” προσθέτοντας ότι “απαιτείται εθνική ενότητα, εθνική συνεννόηση, σκληρή δουλειά και μια κοινή εθνική προσπάθεια”.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίας Θέκλης, στο Συνοικισμό Αγίων Αναργύρων Β΄, Λάρνακα, εις μνήμην των πεσόντων Περιστερωνοπηγιωτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, ο κ. Φωτίου είπε ότι “διανύουμε τις πιο κρίσιμες μέρες και ώρες μετά το 1974 και “βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη θέση ως αποτέλεσμα των διλημμάτων που έθεσαν ενώπιον μας κάποιοι από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, ενώ εξέφρασε την ανάγκη “να αντισταθούμε στο όποιο κλίμα απαισιοδοξίας και να κωφεύσουμε στα όποια μηνύματα απαξίωσης διαχέονται στην κοινωνία μας”.

“Ο κυπριακός Ελληνισμός απέδειξε όλα αυτά τα χρόνια, ότι στα δύσκολα ανασυντάσσεται και δίνει τη μάχη και προχωρεί μπροστά. Αυτά είναι που πρέπει να αποφασίσουμε όλοι μαζί για να ξαναφτιάξουμε την Κύπρο που μας αξίζει, την Κύπρο που θα παραδώσουμε στις επόμενες γενιές”, είπε ο Υπουργός Άμυνας, σημειώνοντας ότι “ενωμένοι μπορούμε, φτάνει να το θελήσουμε και να το πιστέψουμε”.

“Δίνουμε τη μάχη για το σήμερα αλλά και το αύριο, για τα παιδιά και τα εγγόνια μας”, ο κ. Φωτίου είπε ότι “ο κυπριακός λαός με το πείσμα, τη φιλοπατρία, την εργατικότητα και την υπευθυνότητα που τον διακρίνει θα ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα και θα μπει ξανά στον δρόμο της δημιουργίας και της ανάπτυξης”.

Ανέφερε ότι “το Κυπριακό ήταν, είναι και θα παραμείνει κορυφαία προτεραιότητα μας και αυτό δεν μας αποτρέπει από το να προετοιμαζόμαστε για την έναρξη συνομιλιών το συντομότερο δυνατόν, με στόχο την επίτευξη μιας λύσης η οποία δεν θα παραγνωρίζει τις διεκδικήσεις και ανησυχίες του κυπριακού Ελληνισμού και η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη απαλλαγή της πατρίδας μας από τα κατοχικά στρατεύματα και στην αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.