Φ. Κουβέλης: “Θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές”

«Εκτιμώ ότι θα υπάρξει νέα συμφωνία, και τούτο ανεξάρτητα από τον χαρακτηρισμό της. Θα το επιδιώξουν οι δανειστές μας, αλλά και εμείς θα χρειαστούμε τη στήριξη των εταίρων μας», δηλώνει ο Φ.Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος «δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί αν δεν αναδιαρθρωθεί, και αυτό μπορεί να γίνει με μια σειρά από ενέργειες που μπορεί να γίνουν είτε εναλλακτικά είτε σωρευτικά. Η απομείωση του χρέους είναι αναγκαία, καθώς και η χρονική επιμήκυνση αλλά και τα όσο γίνεται χαμηλότερα επιτόκια. Και προφανώς όχι άλλα μέτρα, διότι τα νέα μέτρα και αυτή τη φορά θα είναι επαχθή».

Θεωρεί ότι το πλεόνασμα «είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ενισχύσει την πολιτική επιλογή της διαπραγμάτευσης» και σημειώνει: «Δεν θέλω να το υποτιμήσω ως υπαρκτό μέγεθος, και τούτο ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο επετεύχθη. Διότι προέκυψε με μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού. Ένα κομμάτι του είναι λογιστικό, με την έννοια ότι δεν έχουν συνυπολογιστεί μεγέθη οικονομικά που ετούτη την ώρα προστίθενται για να προκύψει το πρωτογενές πλεόνασμα. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν υποτιμώ την ύπαρξή του».