Φ. Κουβέλης: Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται

Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, όπως δεν εκβιάζεται και ο Ελληνικός Λαός, δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης από τα Τρίκαλα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στις πρόσφατες τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου.

Ο κ. Κουβέλης προέβη σε αυτή τη δήλωση τόσο στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα, όσο και στην πολιτική ομιλία του που πραγματοποίησε στη συνέχεια.

«Θεωρώ απαράδεκτο», πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης «το δίλημμα που προωθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις ευρωεκλογές και το όποιο αποτέλεσμα επέλθει».

Ο ελληνικός λαός, συνέχισε, έχει την ωριμότητα, έχει την ψήφο του, έχει την επιλογή του, κι ότι οτιδήποτε άλλο προσπαθεί να δημιουργήσει διλήμματα είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτο, είπε.

Επίσης ανεπίτρεπτο και ταυτόχρονα επικίνδυνο, χαρακτήρισε και αυτό που είπε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών ότι δηλαδή εάν δεν πάει καλά το ΠΑΣΟΚ και η ΕΛΙΑ το βράδυ της 25ης Μαΐου η Ελλάδα θα γίνει Ουκρανία.

Αυτά, πρόσθεσε ο κ. Κουβέλης, τα λέει ο αρμόδιος για την διενέργεια των εκλογών αναπληρωτής υπουργός «αυτός δηλαδή που έχει την ευθύνη της ευρυθμίας, της ευταξίας, της άψογης οργάνωσης της εκλογικής αναμέτρησης με ηρεμία και σεβασμό σε μια κορυφαία διαδικασία όπως είναι οι εκλογές σύμφωνα με το πολίτευμα μας».

Κληθείς να απαντήσει για το πως νιώθει η ΔΗΜΑΡ που στήριξε τη συγκυβέρνηση το 20012 όπου μετείχε και ο κ.Βενιζέλος, μετά τις εξελίξεις με την ΕΛΙΑ, ο κ. Κουβέλης απάντησε ότι όταν η ΔΗΜΑΡ στήριξε την κυβέρνηση το 2012 δεν το έκανε για τον κ. Βενιζέλο ούτε για τον κ. Σαμαρά.

«Από θέση ευθύνης απέναντι στην χώρα και στην κοινωνία δώσαμε κυβερνητική λύση προκειμένου να μην περιέλθει η Ελλάδα σε πολιτική αστάθεια» είπε ο κ. Κουβέλης.

Ακόμη τόνισε ότι τότε η χώρα «ήταν με το ένα πόδι έξω από την Ευρωζώνη».

«Είχε επέλθει η ουσιαστική χρεοκοπία κι αν δεν υπήρχε πολιτική σταθερότητα θα είχε επέλθει και η τυπική χρεοκοπία με ότι αυτό συνεπάγεται αυτονοήτως για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την κοινωνία» σημείωσε.

Ενώ όσον αφορά στην αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση είπε ότι το έκανε διότι η προγραμματική συμφωνία που είχε συναφθεί άρχισε να παραβιάζεται σε ουσιώδη ζητήματα όπως τα εργασιακά, τη δημόσια περιούσια, και τα λιμάνια της χώρας.

Ωστόσο είπε ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Θέλω να σας βεβαιώσω ότι όταν τον Ιούλιο του 2012 δώσαμε λύση, ήταν πολύ εύκολο να μετακινηθούμε στο χώρο της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Εκεί ο χώρος είναι ευρύχωρος, άνετος και βολικός». Είπαμε όμως ότι το 6,3% που μας εμπιστεύτηκε ο ελληνικός λαός εμείς θα το αξιοποιήσουμε προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας» κατέληξε.