Φώτης Κουβέλης: Δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ

Σε νέες δηλώσεις με τις οποίες αποκλείει τη συνεργασία, στην παρούσα φάση, με το ΠΑΣΟΚ προχώρησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

«Δεν συνεργαζόμαστε με το ΠΑΣΟΚ επειδή κατά τη δική μας εκτίμηση είναι ενταγμένο στρατηγικά στη συνεργασία με τη ΝΔ έως το 2018» είπε μιλώντας στον Σκάι.

«Η Ελιά είναι το ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή του έκφραση και κάποιοι ελάχιστοι. Η κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στην παρουσία του Γ.Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μ.Κοππά είπε: «Η ταραχή για την παρουσία Παπανδρέου στην εκδήλωση της κ. Κοππά δεν ήταν δική μας, ήταν του ΠΑΣΟΚ».

Ενδεικτικός της ρήξης που έχει επέλθει στις σχέσεις του Φ.Κουβέλη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ο «διάλογος» μέσω ανακοινώσεων που υπήρξε την Κυριακή, με αφορμή τη συνέντευξη του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ στο Βήμα της Κυριακής.

Στη συνέντευξή ο Φώτης Κουβέλης προανήγγειλε ότι μετά τις ευρωεκλογές θα αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς και σημείωσε ότι η πρόσκληση θα απευθύνεται και στο ΠΑΣΟΚ εφόσον διαφοροποιηθεί από τη στρατηγική συμμαχία με τη ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας ότι αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό που έχει πει ο ίδιος εδώ και καιρό. Και πρόσθεσε ότι η πρόταση που είχε γίνει από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ισχύει πάντα και ότι η πόρτα της «Ελιάς» είναι ανοιχτή. Παρατήρησε, όμως, ότι ο κόσμος, στις ευρωεκλογές, πρέπει να δώσει ένα μήνυμα για το ποιος ήταν σωστός μέχρι σήμερα και ποιος όχι.

Αμεση ήταν η απάντηση του κ. Κουβέλη, ο οποίος υποστήριξε πως «η σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί μια βαθύτατα συντηρητική πολιτική, στο πλαίσιο της στρατηγικής συμμαχίας με την ΝΔ, την οποία ανανέωσαν μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, με χρονικό ορίζοντα το 2018».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέκλεισε «τη σημερινή έκφραση του ΠΑΣΟΚ» από την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, όπως ο ίδιος θα την προωθήσει.

Η κόντρα συνεχίστηκε και τη Δευτέρα με δηλώσεις των εκπροσώπων των δύο κομμάτων στο Mega.

«Στις περασμένες εκλογές τέθηκε το δίλημμα κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα λέμε στους πολίτες ότι δεν μπορεί να τίθεται το ίδιο δίλημμα γιατί είναι ψευτοδίλημμα. Τώρα δεν υπάρχει θέμα εκλογικού μπόνους ή ο,τιδήποτε τέτοιο. Τώρα κρίνεται η κυβερνητική σταθερότητα. Καλούμε λοιπόν τους πολίτες που ψήφισαν ΝΔ να επιστρέψουν στη Δημοκρατική Παράταξη και εκείνους που απογοητευμένοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ επίσης να επιστρέψουν, τώρα που βλέπουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοεί τα περί σκισίματος του μνημονίου» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδ.Κωνσταντινόπουλος.

Παρεμβαίνοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρ.Μαχαίρας, ο οποίος δήλωσε: «Δηλαδή, λέτε στον κεντροαριστερό, ψηφίστε μας για να ανασυγκροτήσουμε την κεντροαριστερά, αλλά στην ουσία για να στηρίξουμε τον Σαμαρά στην κυβέρνηση».