Φόνος 36χρονης: Ομολόγησε ο 29χρονος – Συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο

Φόνος 36χρονης: Ομολόγησε ο 29χρονος – Συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο

Συνελήφθη ο 29χρονος καταζητούμενος για το φόνο της 36χρονης μητέρας από τη Λιθουανία, Iryna Hurskaya, την περασμένη Κυριακή σττον Άγιο Τύχωνα. Ανακρινόμενος ο 29χρονος έδωσε και δεύτερο πρόσωπο, ομοεθνή του, ηλικίας 24 ετών.

Σε δηλώσεις του ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρη Κυριάκου,ανέφερε, ο καταζητούμενος εντοπίστηκε έπειτα από πληροφορία που έδωσε πολίτης όταν τον εντόπισε στην περιοχή Αγίου Τύχωνα. Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού έφθασαν στο σημείο ενώ στη θέα τους ο 29χρονος επιχείρησε να φύγει. Καταδιώχθηκε με αποτέλεσμα να γίνει κατορθωτή η σύλληψη του στην περιοχή Αμαθούντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 29χρονος επιχείρησε να αλλάξει εμφάνιση προκειμένου να μην εντοπιστεί από τις Αρχές αλλάζοντας χρώμα στα μαλλιά του τα οποία έβαψε μαύρα από ξανθά.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αστυνομία, επιχείρησε να πουλήσει σε καταστήματα στη Λευκωσία τα αντικείμενα τα οποία φέρεται να έκλεψε από το σπίτι της 36χρονης.

Ανακρινόμενος ο 29χρονος, αφού οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού, παραδέχθηκε ενοχή για το φόνο της 36χρονης ενώ κατέδειξε και δεύτερο πρόσωπο ως συνεργό του.

Όπως είπε στους ανακριτές, παρατήρησε ότι η 36χρονη φύλαξε μεγάλες ποσότητες χρυσαφικών και μαζί με συμπατριώτη του, μπήκαν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας με σκοπό να την ληστέψουν.

Ο 24 ετών συνεργός του 29χρονου, πέτυχε είσοδο στο σπίτι από παράθυρο και ο 29χρονος ανέβηκε στο δωμάτιο όπου είδε την 36χρονη.

Όπως ανέφερε, επιτέθηκε εναντίον της 36χρονης ενώ παράλληλα μάζευε χρυσαφικά όταν αυτή αντεπιτέθηκε με αποτέλεσμα να της επιτεθεί ξανά και την στραγγάλισε με κεφαλοκλίδωμα.

Ο 24χρονος συνεργός του  συνελήφθη για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, φόνου, διάρρηξης και ληστείας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως ο 24χρονος έχει παραδεχθεί πως ήταν παρόν στο σημείο με κίνητρο τη ληστεία, ωστόσο προβάλλει τους δικούς του ισχυρισμούς.

Οι δυο αναμένεται να προσαχθούν το Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης.