Φόνος 36χρονης: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των 2 υπόπτων

Φόνος 36χρονης: Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης των 2 υπόπτων

Παράλληλα τόνισε πως αναζητείται μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας που ανήκει στο θύμα ενώ αναζητούνται τα κινητά τηλέφωνα των δύο υπόπτων.

Οι δύο συλληφθέντες για την πιο κάτω υπόθεση, οδηγήθηκαν σήμερα εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, το οποίο ανανέωσε τα διατάγματα κράτησής τους για άλλες οκτώ ημέρες.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Τα δύο προσώπα ηλικίας 29 και 24 χρόνων,  συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση, που αφορά τα αδικήματα φόνου εκ προμελέτης, συνομωσίας προς διάπραξης κακουργήματος, ληστείας, διάρρηξης και κλοπής.

Το θύμα είναι 36χρονη, η οποία εντοπίστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2020 νεκρή, στο σπίτι της, στη Λεμεσό, από μέλος της οικογένειάς της.

Η 36χρονη Iryna Hurkaya,  εντοπίστηκε νεκρή στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού της,  στον Άγιο Τύχωνα.

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης ο οποίος μίλησε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, κατά το αίτημα προσωποκράτησης των δύο υπόπτων ανέφερε όπως μέχρι στιγμής έγιναν συνολικά 74 καταθέσεις και 10 έρευνες ενώ αναμένεται να παρθούν άλλες 50 καταθέσεις.

Παράλληλα τόνισε πως αναζητείται μέρος της κλοπιμαίας περιουσίας που ανήκει στο θύμα ενώ αναζητούνται τα κινητά τηλέφωνα των δύο υπόπτων.

Σύμφωνα πάντα με τον ανακριτή αναμένονται τα αποτελέσματα των τραπεζικών τους λογαριασμών. Στο μεταξύ ανέφερε ότι οι δύο ύποπτοι έκαναν υποδείξεις σκηνών μετά από δική τους επιθυμία. Υπέδειξαν την διαδρομή που ακολούθησαν μέχρι την οικία του θύματος. Ένα από τα σημεία είναι και ένα τουνελ κάτω από τον αυτοκινητόδρομο που πέρασαν από εκεί για να μεταβούν στην οικία της 36χρονης.

Ο ανακριτής σημείωσε πως ο πρώτος ύποπτος υπέδειξε το σημείο στο κρεβάτι που επιτέθηκε στο θύμα όπως και κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιο τρόπο την σκότωσε.

Όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, έγιναν εκτεταμένες εξετάσεις στη Λευκωσία όπου εντοπίστηκαν οι καταστηματάρχες από τους οποίους αγοράστηκε η κλοπιμαία περιουσία. Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ιδιοκτήτης χρυσοχοείου που αγόρασε το ρολόι μάρκας Rolex το οποίο πώλησε ο 29χρονος για 750 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης ο οποίος και συνελήφθη μεταπώλησε το ρολόι σε Ελλαδίτη για 3700 ευρώ και ο τελευταίος το πώλησε στη Γερμανία για πολύ περισσότερα.

Ο ύποπτος αναφέρει ακόμη πως μετέβη σε κουρείο και άλλαξε το χρώμα των μαλλιών του για να μην αναγνωριστεί, ενώ διακινήθηκε σε χωριά, όπου στον Αγρό έχασε όλα τα χρήματα σε στοιχήματα, επιχείρησε να διαρρήξει οικία στην Άλωνα και διέμεινε σε διαμέρισμα στον Ασκά, όπου είχε πάει στο παρελθόν με το θύμα.

Επέστρεψε μάλιστα, όπως ο ίδιος αναφέρει στην κατάθεση του, στη σκηνή του εγκλήματος και επιχείρησε να διαρρήξει εκ νέου την οικία της 36χρονης, ωστόσο τα σχέδια του ματαιώθηκαν όταν ήχησε ο συναγερμός.