Φόβοι για νέα επισιτιστική κρίση το 2013

Υπο το φόβο και τις προειδοποιήσεις των Ηνωμένων Εθνών για νέα επισιτιστική κρίση το 2013, συναντώνται σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, αντιπρόσωποι κυβερνήσεων στη διάσκεψη για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη.Σε 870 εκατ. υπολογίζονται οι άνθρωποι που υποσιτίζονται σε όλόκληρο τον κόσμο. Αριθμός που σοκάρει παρά την πρόσφατη αναθεώρηση  προς τα κάτω του αριθμού αυτού απο τον ΟΗΕ. Με βάση τα στοιχεία, ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται ή λιμοκτονούν έχει μειωθεί σε σχέση με τη δεκαετία του 1990, οπότε και άγγιζε το 1 δις.

Δυσοίωνα, όμως, είναι και τα στοιχεία του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), καθώς παρουσιάζουν την ραγδαία μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων σιτηρών, τα οποία βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα απο το 1974.

Με αφορφή τη σημερινή διάσκεψη ο Ντα Σίλβα σημείωσε πως ” Όπως έχουμε ανανεώσει και αυξήσει τη δέσμευση μας για την επίτευξη του Αναπτυξιακού στόχου της Χιλιετίας για τη μείωση της πείνας, θα πρέπει να δούμε πέρα απο αυτό, προς την πλήρη εξάλειψη της πείνας, επειδή όταν πρόκειται για την πείνα, ο μόνος αποδεκτός αριθμός είναι το μηδέν.”