Φωτογραφίες από δεκάδες παρκαρισμένα αεροπλάνα, λόγω της πανδημίας

Φωτογραφίες από δεκάδες παρκαρισμένα αεροπλάνα, λόγω της πανδημίας, με το φακό του Andy Luten.

Ένας φωτογράφος ναύλωσε ελικόπτερο και πέταξε 4.000 μίλια σε δύο εβδομάδες, φωτογραφίζοντας τα καθηλωμένα στο έδαφος λόγω κορονοϊού αεροπλάνα.

Όπως οι περισσότεροι ταξιδιώτες, έτσι και ο Andy Luten από το Ντάλας έχει «προσγειωθεί» από τον Μάρτιο.

Κανονικά, κατά μέσο όρο, «γράφει» περίπου 150.000 μίλια πτήσεων κάθε χρόνο για δουλειά και διασκέδαση, αλλά, φυσικά, καθηλώθηκε και αυτός στο έδαφος, καθώς η αεροπορική βιομηχανία μπήκε σε αναστολή λόγω κορονοϊού…

Δουλεύοντας ως σύμβουλος χρηματοοικονομικού λογισμικού, ο Luten ταξιδεύει συχνά, αλλά διατηρεί επίσης και ένα ταξιδιωτικό blog, το οποίο ονομάζεται Andy Travel Blog.

Ο Andy αναρτά εκεί αναφορές πτήσεων και ταξιδιών όπου, ως ερασιτέχνης φωτογράφος, συνδυάζει τη φωτογραφία και το πάθος του για τα αεροπορικά ταξίδια, και μοιράζεται τις εμπειρίες του με το κοινό.

Μια μέρα του Απριλίου, λοιπόν, και μην μπορώντας να αντέξει άλλο μακριά από τους ουρανούς, έκανε το εξής εκπληκτικό: Πλησίασε μια τοπική εταιρεία ελικοπτέρων και αιτήθηκε να πετάξει πάνω από ένα κοντινό αεροδρόμιο, για να τραβήξει φωτογραφίες των καθηλωμένων αεροπλάνων της Spirit Airlines.

Μετά από μια επιτυχημένη πτήση, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα έβλεπαν τον Luten να ταξιδεύει πάνω από 4.000 μίλια για να φωτογραφίσει σε έξι αεροδρόμια συνολικά τα «παρκαρισμένα» αεροπλάνα!

Πηγή φωτογραφιών: Andy Luten