“Φωτιές” στο πολιτικό σκηνικό άναψε ο αμερικανός πρέσβης

Ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Λευκωσία, John Koening, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο αυτή τη φορά.

Με προκλητικό και  κυνικό τρόπο σχολίασε την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, διασυνδέοντάς τη ούτε λίγο ούτε πολύ με τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ !!!!

Capture

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Αμερικανός πρέσβης ζητούσε να μάθει από τους πολίτες τι σκέφτονται για την εβδομάδα που πέρασε στη Ρωσία με «την επίσκεψη Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Νεμτσόφ».

Η ανάρτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και διάλογο μεταξύ του John Koening, και δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και πολιτών. Ο δημοσιογράφος και επικοινωνιολόγος Ανδρέας Χατζηκύριακος διερωτήθηκε για τη διασύνδεση της επίσκεψης Αναστασιάδη και τη δολοφονία του Ρώσου πολιτικού σημειώνοντας: «Εξαιρετικά αντιδιπλωματικό από μέρους σας και μάλλον προσωπικό».

Για να απαντήσει κυνικά ο Αμερικανός πρέσβης: «Λοιπόν τι σκέφτεσαι; Δεν σου άρεσε η ερώτηση. Καμιά έκπληξη».

KOENING

 

Στον διάλογο οJohn Koening, έγραψε ακόμα πως δεν υποστηρίζει ότι διασυνδέεται ο Αναστασιάδης με τη δολοφονία, αλλά μπορεί να διασυνδέεται ο Πούτιν.  Ο ακαδημαϊκός Σταύρος Ζένιος είπε πως στον ίδιο δεν αρέσει η προσάρτηση της Κριμαίας όπως δεν του αρέσει η εισβολή στην Κύπρο και ότι δεν του αρέσει «η δολοφονία του Νεμτσόφ, ούτε και η δολοφονία του Τζον Κένεντι».  

Capture

 

Καταιγισμός μηνυμάτων ακολούθησε την ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη, με τον John Koening, να επανέρχεται για να πει πως απλώς ήθελε να ακούσει τις απόψεις του κόσμου.

Capture

 

Αλλά συνέχισε να προκαλεί γράφοντας κυνικά πως «η εβδομάδα ήταν μεγάλη για Κύπρο και Ρωσία και τελείωσε με τη δολοφονία του Νεμτσόφ».