Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα στο Μαξίμου..μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε

Έντονα ενοχλημένος φαίνεται πως είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τις δηλώσεις Σόιμπλε περί καθυστέρησης στην εκταμίευση της δόσης, λίγες ώρες μόνο μετά την ψήφιση του πακέτου των μέτρων απο τη βουλή και λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τον προυπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έχει ξεκινήσει τηλεφωνικές επαφές με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους της Ευρωπαικής Επιτροπής, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο Γιάννης Στουρνάρας με τηλεφωνήματα προς τους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ την προσεχή Δευτέρα Αντώνης Σαμαράς και Γιάννης Στουρνάρας θα βρίσκονται στις Βρυξέλλες, όπου θα έχουν προσωπικές επαφές με τους ευρωπαίους αξιωματούχους. Ο κ. Σαμαράς αναμένεται να έχει προσωπικές επαφές με τον Ζ.Μπαρόζο στο περιθώριο της συνάντησης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κομισιόν για  το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε, προκειμένου να του θέσει το ζήτημα της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, εντείνεται η αγωνία στο Μαξίμου και για τις ενδοκυβερνητικές εξελίξεις, αφού το ΠΑΣΟΚ αποσυντίθεται μέρα με τη μέρα, με έντονες συγκρούσεις να επικρατούν στο εσωτερικό του, αλλά και η ΔΗΜΑΡ φαίνεται να αντιμετωπίζει τα δικά της εσωκομματικά προβλήματα, με τους δύο αντάρτες βουλευτές της, Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά να υποστηρίζουν πως σκοπεύουν να καταψηφίζουν και τον προυπολογισμό.