«Φωτιά» θα πάρουν τα SMS σήμερα για τη κατηγορία 9 – Τι αλλάζει

Η Κύπρος, βρίσκεται  σήμερα στη πρώτη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και είναι αναμενόμενο μετά από 3 εβδομάδες Lockdown και με την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, κουρείων και ινστιτούτων αισθητικής, να πάρουν «φωτιά» τα SMS στη κατηγορία 9.

Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής.

Από σήμερα και σύμφωνα με το νέο διάταγμα αλλαγές θα υπάρξουν και στο 8998 το οποίο παραμένει στη ζωή μας και για το επόμενο διάστημα.

Οι αλλαγές :

  • Προστίθεται 9η κατηγορία για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση, με αποστολή SMS. Η κατηγορία 9 αφορά τη μετακίνηση για επίσκεψη σε κομμωτήρια, κουρεία και ινστιτούτα αισθητικής. Άρα στέλνεις 9 για επίσκεψη σε αυτούς τους χώρους.
  • Προστίθεται στην Κατηγορία 5 η μετακίνηση για επίσκεψη σε οικία συγγενών 1ου και 2ου βαθμού μέχρι δύο (2) άτομα. Ως συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού ορίζονται οι γονείς, τα παιδιά, ο/η σύζυγος, ο/η πεθερός/πεθερά, τα αδέρφια, οι παππούδες/γιαγιάδες, τα εγγόνια, ο γαμπρός, η νύφη, ο/η κουνιάδος/κουνιάδα. Άρα στέλνεις 5 για επίσκεψη σε οικία.
  • Αφαιρείται από την κατηγορία 6 η μετακίνηση για σκοπούς άθλησης στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών. Η πρόσβαση στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών απαγορεύεται τόσο για σκοπούς άθλησης όσο και για άλλους λόγους, με άμεση ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης του Διατάγματος.

Σημειώνεται ότι η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στις Κατηγορίες της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες.