Φωτίου: Οι τουρκικές απειλές και η κρίση δεν πρέπει να επηρεάσουν την ΕΦ

Οι απειλές και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από πλευράς Τουρκίας και η οικονομική και κοινωνική κρίση, δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Σε χαιρετισμό στη χοροεσπερίδα του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών διαμερίσματος Μόρφου, στην Κακοπετριά, τον οποίο εκφώνησε εκ μέρους του ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας Χρίστος Μαληκκίδης, ο Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι «η διατήρηση ευέλικτης, αποτελεσματικής και ταχείας αντίδρασης στρατιωτικής ισχύος, με αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα έναντι όλων των απειλών, είναι απαραίτητη για την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας».

Ο κ. Φωτίου υπογράμμισε ότι «η παραμονή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην πατρίδα μας αποτελεί συνεχιζόμενη απειλή κατά της ασφάλειάς μας» και για το λόγο αυτό «είναι αναγκαία η συνεχής μέριμνά μας για την αμυντική μας θωράκιση με βασικό πυλώνα την Εθνική Φρουρά, έτσι ώστε να αποτελεί αξιόπιστη και αποτρεπτική δύναμη, να συμβάλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας του κυπριακού λαού, αλλά και να ενισχύει τις διαπραγματευτικές ικανότητες της πολιτικής ηγεσίας στις προσπάθειες που καταβάλλει για επίλυση του Κυπριακού».

Ο κ. Φωτίου ανέφερε ότι η Κύπρος «διέρχεται δύσκολες στιγμές που επιβάλλουν τη διαχείριση των καταστάσεων με ηρεμία και σύνεση».

Επεσήμανε ότι «οι απειλές και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας από πλευράς Τουρκίας, οι εξελίξεις στο ενεργειακό τομέα, η οικονομική και κοινωνική κρίση, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να επηρεάσει την αμυντική και την αποτρεπτική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς».

«Αυτή η παραδοχή και επιταγή, συνθέτει μια δύσκολη εξίσωση που πρέπει να επιλυθεί και θα επιλυθεί με τη βοήθεια όλων» υπέδειξε.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι η δράση του Συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών διαμερίσματος Μόρφου «θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό ώστε να συνειδητοποιήσουμε όλοι πως για να μπορέσουμε να ξαναϋπηρετήσουμε την πατρίδα μας χρειάζεται πάνω απ’ όλα να υπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και μέσα από τη δημιουργικότητα και το πείσμα που μας χαρακτηρίζει, να ανατρέψουμε για άλλη μια φορά τα δεδομένα και τις αρνητικές μνείες στις δέλτους της ιστορίας μας, επαναφέροντας την αξιοπρέπεια, τη περηφάνια και την ευημερία στους ανθρώπους του τόπου μας».