Φωτίου: Καμία έκπτωση στην ασφάλεια και υγιεινή των στρατιωτών μας

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας περί ύπαρξης φορτίου στην ΕΦ με κοτόπουλα αμφίβολης προέλευσης διαβεβαίωσε ότι «Δεν δέχομαι καμιά έκπτωση όσον αφορά την ασφάλεια και την υγιεινή της διατροφής των στρατιωτών».

«Αυτό» είπε «είναι ξεκάθαρο. Και αμείλικτοι θα είμαστε σε όσους παραβιάζουν συμφωνίες ή κανονισμούς. Πρόκειται για παραλαβή από συγκεκριμένη εταιρεία, για πρώτη φορά την περασμένη Παρασκευή, φορτίου με κοτόπουλα τα οποία προέρχονται μεν από την Ολλανδία όμως παραβίαζαν κάποιες σημαντικές προδιαγραφές βάσει της συμφωνίας. Πέραν από το γεγονός ότι υπήρχε πρόβλημα με το βάρος των κοτόπουλων, υπήρχε πρόβλημα με την σφραγίδα του πτηνοσφαγείου απ` όπου φαίνεται από πού προέρχονταν αυτά τα κοτόπουλα. Όπως επίσης υπήρχε πρόβλημα και με την σήμανση πάνω στα χάρτινα κιβώτια».

«Πολύ σωστά» είπε ο Φώτης Φωτίου «η Εθνική Φρουρά και το Υπουργείο Άμυνας έχουν αποσύρει όλα αυτά τα κοτόπουλα, δεν έχει καταναλωθεί κανένα κοτόπουλο στο στράτευμα, έχει σταματήσει η διαδικασία με την συγκεκριμένη εταιρεία και τώρα προμηθευόμαστε κοτόπουλα από άλλη εταιρεία βάσει συμφωνίας που υπάρχει με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας».

«Απόφαση της κυβέρνησης» κατέληξε ο Υπουργός Άμυνας «είναι ότι θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην κατανάλωση κυπριακών προϊόντων . Εμείς έχουμε κάνει πολλές συσκέψεις στο Υπουργείο με άλλους αρμόδιους φορείς και το Γενικό Λογιστήριο που έχει το γενικό πρόσταγμα σ` αυτή τη διαδικασία ώστε να μπορέσουμε μέσα στις διαδικασίες που υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να καταφέρουμε όσο μπορούμε να χρησιμοποιούμε κυπριακά προϊόντα. Νομίζω ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης το όφελος είναι διπλό, για τους Κύπριους παραγωγούς που περνούν δύσκολα αλλά και για την οικονομία του τόπου. Είναι μια προσπάθεια που θα έχει θετικό αποτέλεσμα».

Ο κ. Φωτίου τόνισε επίσης ότι σε συνεδριάσεις του Υπουργικού συμβουλίου είχε θέσει επίσης το θέμα προώθησης Κυπριακών προιόντων.