Φωτίου:Οι απειλές της Τουρκίας δεν εμποδίζουν την άσκηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

Προτεραιότητες του νέας Κυβέρνησης είναι, μεταξύ άλλων, η υποβολή αίτησης για ένταξη της Κύπρου στον «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη», δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου και ζήτησε τη στήριξη και τη βοήθεια των ΗΠΑ προς την προσπάθεια αυτή, στην εθιμοτυπική συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο John M. Koenig.

Ως προς τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, ο κ. Φωτίου τόνισε ότι η Κύπρος ασκεί και θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με απόλυτη προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας παρά τις απειλές και τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα άμυνας και η συνεργασία μεταξύ Κύπρου – ΗΠΑ στο επίπεδο αρμοδιότητας του Υπουργείου Άμυνας, οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή καθώς και το μείζον ζήτημα της προστασίας και υπεράσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Πρέσβης των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά το θετικό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δυο χωρών και εξέφρασαν την πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων.