Φωκαϊδης: Έτοιμη η Κύπρος να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό του αεροσκάφους

Την ετοιμότητα της να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό του αιγυπτιακού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε ενώ εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Κάιρο εξέφρασε η Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαϊδη.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Φωκαϊδης ερωτηθείς για το θέμα των ερευνών για εντοπισμό του αιγυπτιακού αεροσκάφους, είπε ότι για το συμβάν «η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκφράσει την ετοιμότητα της να συνδράμει στις έρευνες για εντοπισμό του αιγυπτιακού αεροσκάφους έχουν ενημερωθεί και τα κέντρα συντονισμού έρευνας διάσωσης τόσο του Καϊρου όσο και του Πειραιά. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στην περιοχή, περίπου 60 ναυτικά μίλια νοτίως του FIR Λευκωσίας, αεροναυτικά μέσα της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Έχουμε εκφράσει την ετοιμότητα μας. Έχουν τεθεί σε ετοιμότητα αεροναυτικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας, έτσι ώστε αν χρειαστεί ή εάν οι έρευνες επεκταθούν βορειότερα, να είμαστε σε θέση να συνδράμουμε στην όλη επιχείρηση».

Ερωτηθείς είπε ότι «το σημείο, στο οποίο διεξάγονται οι έρευνες βρίσκεται στα όρια των περιοχών ευθύνης έρευνας και διάσωσης Αιγύπτου και Ελλάδας».