Φωκαΐδης: Ενίσχυση της αεροναυτικής ικανότητας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Αεροπορική Βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», στην Πάφο, οι επίσημοι εορτασμοί για την εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Αεροπορίας. Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Άμυνας κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου.

Μετά το τελετουργικό, αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Διοικητή της Αεροπορίας Ταξίαρχου Γαβριήλ Δημητρίου. Ακολούθησε στατική έκθεση οπλικών συστημάτων και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Άμυνας εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες της Πολιτείας σε όλο το μόνιμο προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, αλλά και τους κληρωτούς για το έργο που επιτελούν για την αεροπορική άμυνα της χώρας, έργο δύσκολο και ενίοτε επικίνδυνο.

Ο Υπουργός Άμυνας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους άνδρες της Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης, οι οποίοι μαζί με τους συναδέλφους τους της Αστυνομίας υπό το συντονισμό του ΚΣΕΔ κατάφεραν με επιτυχία να φέρουν σε πέρας άλλη μια πολύ δύσκολη επιχείρηση διάσωσης.

Ο Υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας εργάζεται συστηματικά και με σχέδιο, έτσι ώστε σύντομα να είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας σε αεροναυτικά μέσα, προκειμένου με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια να διεξάγουμε στο μέλλον ανάλογες επιχειρήσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα την όλη αεροναυτική μας αμυντική ικανότητα.