Φυσικές θεραπείες και διατροφή, για καθαρές αρτηρίες

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των αρτηριών σε καλή κατάσταση και κατά συνέπεια στην υγεία της καρδιάς.

Χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες και με αυτές τις πιο κάτω  τροφές αυτές, μπορείτε  να καθαρίσετε τα τοιχώματα των αρτηριών σας, βελτιώνετε την υγεία της καρδιάς σας, αλλά και αποφεύγετε και επιπλοκές οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την ποιότητα ζωής σας.

Αν πιστεύετε ότι δεν είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τα τοιχώματα των αρτηριών σας τότε κάνετε λάθος. Η φραγή των αρτηριών είναι αρκετά επικίνδυνη για την υγεία και μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Καταναλώνοντας πολυακόρεστα λιπαρά και ακολουθώντας έναν καθιστικό τρόπο ζωής, οι αρτηρίες σας φράζουν με χοληστερίνη και θρόμβους αίματος. Αυτό μπορεί να μειώσει τη ροή του αίματος στην καρδιά.

Οι συνέπειες αυτού είναι αργές και βαθμιαίες. Αν δεν αντιμετωπιστούν μπορούν ν’ αποβούν μοιραίες.

Ορισμένες ασθένειες οι οποίες οφείλονται στα παραπάνω είναι:

Στηθάγχη
Εγκεφαλικό
Καρδιακή προσβολή

Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τα τοιχώματα των αρτηριών, σαν να ήταν ένα σύστημα σωληνώσεων.

Έτσι, το αίμα θα ρέει ελεύθερο σε ολόκληρο το σώμα, επιτρέποντας στο οξυγόνο, στα αντιοξειδωτικά, και στα θρεπτικά στοιχεία να φέρουν εις πέρας τις λειτουργίες τους.

Παρότι υπάρχουν ορισμένα φάρμακα τα οποία υπόσχονται τον καθαρισμό των τοιχωμάτων των αρτηριών σας, σας προτείνουμε τις φυσικές θεραπείες επειδή είναι φθηνότερες και βρίσκονται εύκολα. Πέραν αυτών αποτοξινώνουν το σώμα σας με ασφάλεια, αλλάζοντας δραστικά τη ζωή σας.

Πώς να καθαρίσετε τα τοιχώματα των αρτηριών σας

1. Καταναλώστε σκόρδο

Το σκόρδο είναι μια τροφή με πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες που μειώνουν την κακή χοληστερίνη (LDL) στις αρτηρίες και αυξάνουν τα επίπεδα της καλής (HDL).

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Β μειώνει τη σκλήρυνση των αιμοφόρων αγγείων, αποτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη θρόμβωση.

Μία από τις συνιστώμενες θεραπείες για τον καθαρισμό των τοιχωμάτων των αρτηριών είναι να παίρνετε το σκόρδο με άδειο στομάχι σαν χάπι. Πρόκειται για έναν απλό και αποτελεσματικό τρόπο.

Μπορείτε επίσης να το συνδυάσετε με άλλες φαρμακευτικές τροφές για να ενισχύσετε τις ιδιότητές του:

2. Μήλο για να καθαρίσετε τα τοιχώματα των αρτηριών

Το μήλο περιέχει ίνες, οι οποίες μειώνουν τη χοληστερίνη, και φλαβονοειδή που μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής κατά 50%.

Αν και σας συμβουλεύουμε να καταναλώνετε το φρούτο μόνο του, μπορείτε να καθαρίσετε τα τοιχώματα των αρτηριών με χυμό μήλου και καρότου ή μήλου και μηλόξυδου.

3. Χυμός ρόδι

Το ρόδι είναι ένα φρούτο με πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και πολυφαινόλες. Γι’ αυτό και αποτελεί μια από τις καλύτερες θεραπείες για τον καθαρισμό των τοιχωμάτων των αρτηριών και τη μείωση της χοληστερίνης.

Για να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητές του και να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος, σας προτείνουμε να καταναλώνετε το φρούτο στη φυσική του μορφή ή σε χυμούς. Να λαμβάνετε το ρόδι για μια εβδομάδα, κατά προτίμηση με άδειο στομάχι.

4. Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς είναι ένα καρύκευμα που εκτιμάται πολύ λόγω της γεύσης του και των θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Διεγείρει την παραγωγή χολής η οποία βοηθά στην απορρόφηση και τον μεταβολισμό του λίπους.

Είναι γνωστό επίσης ότι ο κουρκουμάς βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης, μειώνοντας τον κίνδυνο ενός εγκεφαλικού και της αρτηριοσκλήρωσης. Ο καλύτερος τρόπος κατανάλωσης είναι στη φυσική του μορφή, ως καρύκευμα, στα ψάρια, τα λαχανικά, τα κρέατα, και οποιαδήποτε άλλο φαγητό.

5. Τρώτε ψάρια δύο φορές την εβδομάδα

Συμπεριλάβετε ψάρια κρύου νερού στη διατροφή σας καθώς αποτελούν εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η κατανάλωσή τους βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης και διατηρεί την καρδιά σας υγιή.

Ειδικότερα, σας προτείνουμε σαρδέλες, αντζούγιες, σολομό, σκουμπρί, και ρέγκα. Αν τα τρώτε με μπρόκολο ή σέσκουλο θα βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας.

6. Τζίντζερ, μια υπερτροφή για την καρδιά σας

Το τζίντζερ είναι μια ρίζα ευρέως χρησιμοποιούμενη στην Ασιατική ιατρική, αλλά και στη μαγειρική ως καρύκευμα. Οι αντιοξειδωτικές της ιδιότητες βοηθούν τις αρτηρίες σας ν’ απαλλαγούν από τις τοξίνες.

Η ξεχωριστή του γεύση ενισχύει τα γεύματά σας, και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως καρύκευμα για να εκμεταλλευτείτε τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Αν θέλετε να δώσετε ώθηση στη δράση του τότε φτιάξτε ένα τσάι τζίντζερ.

7. Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε λουτεΐνη (καροτενοειδές), η οποία κρατάει τα τοιχώματα των αρτηριών καθαρά από χοληστερίνη, προλαμβάνοντας τις καρδιακές παθήσεις. Ακόμη, είναι πλούσιο σε κάλιο και φυλλικό οξύ, διατηρώντας την αρτηριακή πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα.

8. Ελαιόλαδο

Πλήθος μελετών έχουν δείξει ότι όταν τα μόρια της κακής χοληστερόλης αναμειγνύονται με μονοακόρεστα λιπαρά (όπως αυτά που βρίσκουμε στο ελαιόλαδο), έχουν μικρότερη πιθανότητα να οδηγηθούν σε οξείδωση.

9. Ντομάτες

Είναι πλούσιες σε λυκοπένιο (καροτενοειδές), το συστατικό που δίνει στις ντομάτες το χρώμα τους και ως αντιοξειδωτικό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης κατά 50%.

10. Σταφύλι

Η κουερσιτίνη και η ρεσβερατρόλη που συγκεντρώνονται στους σπόρους, το κοτσάνι και τη φλούδα του σταφυλιού φαίνεται πως εμποδίζουν την οξείδωση της κακής LDL χοληστερόλης, η οποία οδηγεί στη δημιουργία πλάκας στις αρτηρίες. Ακόμη, μειώνουν τον κίνδυνο δημιουργίας θρόμβων στο αίμα που οδηγούν σε καρδιακά επεισόδια.

11. Πράσινο τσάι

Περιέχει πολύ σημαντικά αντιοξειδωτικά (φλαβονοειδή) τα οποία βελτιώνουν την υγεία των κυττάρων που παίζουν ρόλο στην «επένδυση» των αρτηριών, βοηθώντας στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων. Ερευνητές, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι πίνουν πράσινο τσάι έχουν μεγαλύτερη διαστολή των αρτηριών – σημάδι υγιούς λειτουργίας τους.

Τέλος, αν θέλετε να διατηρήσετε υγιή την καρδιάς σας, αποφύγετε το κάπνισμα και κάντε κάποια φυσική δραστηριότητα για μισή ώρα την ημέρα. Επίσης, μη ξεχνάτε να περιλαμβάνετε φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας!