Φυσικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε τις πέτρες στα νεφρά

Οι βλαβερές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στη δημιουργία στέρεων σχηματισμών στον ουρικό σωλήνα και τα νεφρά.

Οι πέτρες ή η άμμος στα νεφρά, μπορούν να αποτελούνται από άλατα ασβεστίου του οξαλικού οξέως, από ουρικό οξύ, από φωσφορικά άλατα ή από ένα συνδυασμό τους με το αμινοξύ κυτισίνη.

Για τον λόγο αυτό αποφεύγουμε τροφές που περιέχουν πολύ οξαλικό οξύ όπως το σπανάκι,  η μελιτζάνα, η ντομάτα, η πατάτα, τα φιστίκια, η ζάχαρη, τα αμύγδαλα και το κακάο.

Τον κίνδυνο δημιουργίας πέτρας στα νεφρά μπορεί επίσης να αυξήσει η πρόσληψη υψηλής ποσότητας ζωικού λίπους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα ερευνών, το γκρέιπφρουτ επίσης μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά.

Καλό είναι επίσης να αποφεύγετε όλα τα είδη των τροφίμων που μπορούν να αποσπάσουν νερό από το σώμα προκαλώντας αφυδάτωση.

Αυτά περιλαμβάνουν το αλκοόλ, τον καφέ, τη ζάχαρη, το πολύ ασβέστιο κ.λπ.

Αντίθετα δεν αποφεύγουμε το νερό το οποίο είναι απαραίτητο και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες για να καθαρίζεται ο οργανισμός μας. Πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 3 λίτρα νερό την ημέρα το οποίο κατά προτίμηση να έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα.

Ένας φυσικός τρόπος πρόληψης είναι η κατανάλωση με σωστή διατροφή για να διασφαλίσουμε με βιταμίνες, πρωτεΐνες και μέταλλα που βοηθούν να διαλυθούν οι πέτρες.

Άλλες φυσικές θεραπείες 

½ φλιτζάνι καθαρό χυμό λεμονιού ημερησίως μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κιτρικών στα ούρα που μπορεί να προστατεύσει τα νεφρά από τις πέτρες

Λεμόνι και ελαιόλαδο για να καταπολεμήσετε τις πέτρες στα νεφρά

Αυτή η θεραπεία από λεμόνι και ελαιόλαδο είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές συνταγές για τις πέτρες στα νεφρά. Οι αλκαλικές ιδιότητες που διαθέτει βοηθούν στην αποτοξίνωση του κυκλοφορικού σας και προωθούν τη ρύθμιση του pH του σώματός σας. Πίνετε με άδειο στομάχι.

Τσάι κολλιτσίδας

Το τσάι κολλιτσίδας αποτελεί διουρητική και αντιφλεγμονώδη θεραπεία που βοηθά στον καθαρισμό των νεφρών και της ουροδόχου κύστης σας.

Σέλινο και χυμός μήλο για να καταπολεμήσετε τις πέτρες στα νεφρά

Αυτό το φυσικό ρόφημα με σέλινο και χυμό μήλο είναι μια από τις πιο γευστικές και αποτελεσματικές θεραπείες για τα προβλήματα που επηρεάζουν τα νεφρά μας.

Και τα δυο υλικά διαθέτουν διουρητικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προωθούν την αποβολή των άχρηστων ουσιών.

Χυμός κράνμπερι

Ο φυσικός χυμός κράνμπερι αποτελεί εξαιρετική θεραπεία για την εξισορρόπηση του pH του σώματος, απομακρύνοντας τα άχρηστα προϊόντα από το κυκλοφορικό, βελτιώνοντας τη λειτουργία των νεφρών σας.

 Τσάι ραδικιού

Το τσάι ραδικιού σε μέτριες δόσεις προωθεί τη φυσική παραγωγή ούρων και καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και τις πέτρες στα νεφρά.

Συνιστάται για τον καθαρισμό του κυκλοφορικού ενώ ελέγχει την υψηλή χοληστερόλη και καταπολεμά το διαβήτη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μπύρα και χυμός λεμόνι

Ο χυμός λεμόνι είναι παραδοσιακή θεραπεία που προωθεί τον καθαρισμό των νεφρών και εξαλείφει τις πέτρες στα νεφρά.

Σε αυτή την περίπτωση συνδυάζεται με τις διουρητικές ιδιότητες της μπύρας, η οποία όταν καταναλώνεται σε μικρές ποσότητες διαστέλλει το ουροποιητικό σύστημα και περιορίζει τον πόνο.