Φυλάκιση 60 μηνών στον ιδιοκτήτη της Famagusta Developers Ltd

Άμεση ποινή φυλάκισης60 μηνών,  επέβαλε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, στον Κύπρο Κυπριανού 55 χρόνων, ιδιοκτήτη της εταιρείας Famagusta Developers αφού κρίθηκε ένοχος σε κατηγορίες αναφορικά με πλαστογραφία και κλοπή από αντιπρόσωπο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι επέβαλε σήμερα πρόστιμο στην εταιρεία Famagusta Developers, ύψους 6 χιλιάδων ευρώ. Επίσης επέβαλε ποινή άμεσης φυλάκισης 60 μηνών, στον Κύπρο Κυπριανού, ιδιοκτήτη της υπό εκκαθάριση εταιρείας Famagusta Developers.

Ο Κυπριανού κρίθηκε ένοχος ύστερα από ακροαματική διαδικασία σε 30 κατηγορίες οι οποίες αφορούσαν δόλιες συναλλαγές, πλαστογραφία εγγράφου, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και κλοπή από αντιπροσώπου.

Τα αδικήματα διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες μεταξύ των ετών 2006 – 2009 και η υπόθεση αφορούσε πώληση διαμερισμάτων στην περιοχή Παραλιμνίου. Εναντίον του Κύπρου Κυπριανού εκκρεμούν επίσης άλλες υποθέσεις για έκδοση απόφασης αλλά και για εκδίκαση ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Οι υποθέσεις αφορούν καταγγελίες ατόμων που εξαπατήθηκαν, καταγγελίες για πλαστογραφία και μη τήρηση των συμφωνηθέντων κατά τη διαδικασία πώλησης και μεταβίβασης διαμερισμάτων και κατοικιών τόσο σε Κύπριους όσο και σε ξένους αγοραστές.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος είχε καταδικαστεί στα μέσα Μαρτίου 2014 σε δύο χρόνια φυλάκιση για υπόθεση εξαπάτησης πελατών, στους οποίους σε διάστημα μερικών ημερών, πούλησε το ίδιο διαμέρισμα, δηλαδή μια μεζονέτα, που βρίσκεται κοντά στη Λίμνη Παραλιμνίου, το Νοέμβριο του 2006.