Φυλάκιση τεσσάρων χρόνων σε Τουρκοκύπριο για εισαγωγή κάνναβης

Το Κακουργιοδικείο στην οκτασέλιδη απόφαση του ανέφερε ότι ο 34χρονος σπούδασε ηλεκτρολογία σε πανεπιστήμιο της κατεχόμενης Κύπρου και το Άμστερνταμ. Σύμφωνα με τα όσα παραδέχθηκε στην Αστυνομία ο Τουρκοκύπριος ενώ βρισκόταν για διακοπές στην Άμστερνταμ, τον προσέγγισε ένας φίλος του από τη Γερμανία ο οποίος του έδωσε την ποσότητα της κάνναβης για να τη φέρει στην Κύπρο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας επέβαλε χθες ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στο Τουρκοκύπριο, Mehmet Bayramlar 34 ετών, μόνιμο κάτοικο κατεχόμενης Λευκωσίας, τον οποίο έκρινε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή, στις κατηγορίες για εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου τάξεως Β και κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, με σκοπό την προμήθεια, ποσότητας 2 κιλών και 362 γραμμαρίων πράσινης ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης.

Οι δύο συσκευασίες που περιείχαν συνολικά 2,362 γραμμάρια κάνναβης εντοπίστηκαν από άνδρες της ΥΚΑΝ, στην αποσκευή του 34χρονου στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά την άφιξη του στην Κύπρο από τη Φραγκφούρτη λίγο πριν τα μεσάνυκτα της 22ας Σεπτεμβρίου 2014.

Όπως παραδέχθηκε ο Τουρκοκύπριος στο αεροδρόμιο Λάρνακας θα τον περίμενε ένα άτομο με πινακίδα στην οποία θα αναγραφόταν το όνομα του για να τον αναγνωρίσει. Ανέφερε ακόμα ότι δεν γνώριζε το συγκεκριμένο άτομο που θα τον περίμενε στο αεροδρόμιο ενώ παρά τις προσπάθειες της Αστυνομίας δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστεί και να συλληφθεί το πρόσωπο αυτό.

Ανακοινώνοντας την απόφαση ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης ανέφερε ότι το Σώμα έλαβε υπόψη για σκοπούς μετριασμού ποινής του Τουρκοκύπριου, το λευκό ποινικό του μητρώο, την άμεση παραδοχή και ομολογία του, την έμπρακτη και ειλικρινή μεταμέλεια και απολογία του, την ηλικία του, την ακαδημαϊκή του μόρφωση και τη συνεργασία του με τις τελωνειακές και ανακριτικές αρχές και την Αστυνομία, τις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις και τις συνθήκες διάπραξης των αδικημάτων.

Λήφθηκαν επίσης υπόψη το γεγονός πως ο 34χρονος θα εκτίσει την όποια ποινή φυλάκισης τού επιβληθεί, μακριά από τη χώρα του, την οικογένεια και τους συγγενείς του, τα ψυχολογικά του προβλήματα, την επιδείνωση που ενδεχομένως θα μπορούσε να προκληθεί στα προβλήματα αυτά από τον πιθανό εγκλεισμό του κατηγορούμενου στις Κεντρικές Φυλακές και τις ευρύτερες επιπτώσεις της καταδίκης και ποινής στον ίδιο και στην οικογένεια του.

Το Κακουργιοδικείο επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στην κατηγορία για εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και ποινή φυλάκισης 4 χρόνων στην κατηγορία για κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, με σκοπό την προμήθεια. Οι δύο ποινές συντρέχουν.