Φτηνό ηλεκτρικό ρεύμα για τους αγρότες

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου θα προωθήσει την προσεχή Πέμπτη προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο, που αφορά την αγροτική πολιτική της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου.

Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου οι αγρότες θα μπορούν άμεσα, τους επόμενους έξι μήνες, να εγκαταστήσουν στις αγροτικές τους μονάδες αγροτικό ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο θα μειώσει το κόστος παραγωγής τους.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Λευτέρης Χριστοφόρου με αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα από τούδε και στο εξής, μέχρι το τέλος του χρόνου, να υποβληθούν αιτήσεις από όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες, για να εγκαταστήσουν με την αγροτική πολιτική φτηνή εγκατάσταση ηλεκτρικού ρεύματος τόσο για τις αγροτικές μονάδες που έχουν, όσο και για τις ηλεκτρογεννήτριες.

Πρόσθεσε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μειώσουν το κόστος μεταφοράς ενέργειας εκεί και όπου απαιτείται και έτσι θα υπάρξει μια σημαντική ελάφρυνση για τους αγρότες.

“Επειδή υπήρχε αναμονή γι` αυτό το ζήτημα και υπήρξε ολιγωρία, για να προωθηθεί το νομοσχέδιο, η Επιτροπή Εμπορίου προωθεί προς ψηφίσει την επόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής το σχετικό νομοθέτημα”, είπε.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιαννάκης Γαβριήλ είπε πως “η μεγάλη καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης έχει δώσει ένα ακόμα πλήγμα στον κλάδο της γεωργίας”, για να προσθέσει πως “η κυβέρνηση αδυνατούσε να προχωρήσει στην εφαρμογή του από την πρώτη μέρα του χρόνου”.

Ο Βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα είπε πως το μέτρο αυτό θα έπρεπε ήδη να είχε εφαρμοστεί, για να προσθέσει πως “αγρότες απαιτούν, ώστε να έχουν το δικαίωμα σε ένα σχέδιο, το οποίο προϋπήρχε και έχει λήξει”.