Φρίκη! Πουλούσαν χλωρίνη σαν «θαυματουργό φάρμακο» που θεραπεύει το Aids

Ένας Βρετανός, ονόματι Σαμ Λιτλ συνελήφθη κατηγορούμενος πως πουλούσε «θαυματουργό φάρμακο» σε χωρικούς στη Δυτική Ουγκάντα που δεν ήταν τίποτα περισσότερο από σκεύασμα χλωρίνης.

Ο 25χρονος συνελήφθη μαζί με δύο ντόπιους, τους Σάμιουελ Άλμπερτ και Σαμούλα Ταντίοπ, όταν η αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία όπου ηγείτο ο ίδιος.

Ο Λιτλ προωθούσε το λεγόμενο Miracle Mineral Solution (MMS) για τη θεραπεία του HIV/Aids, της ελονοσίας και άλλων ασθενειών.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό το πόσοι άνθρωποι έκαναν χρήση του σκευάσματος αυτού ούτε αν τους προκάλεσε προβλήματα και ποια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως εντόπισε και κατέσχεσε κουτιά και σακούλες με φιαλίδια χωρίς ετικέτα που περιείχαν τη «θαυματουργή λύση».

«Η αστυνομία συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές του υπουργείου υγείας προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για επικίνδυνα χημικά. Τα ευρήματα παραδόθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο και τα αποτελέσματα θα καθορίσουν τη βάση των κατηγοριών που θα ασκηθούν στο δικαστήριο», τόνισε μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Οι τρεις ύποπτοι κρατούνται και, σύμφωνα με τις αρχές, δρούσαν υπό την καθοδήγηση ενός πάστορα με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουγκάντα ανακοίνωσε πως έχει γνώση των καταγγελιών πως Αμερικανός πάστορας διακινούσε το λεγόμενο MMS σε εκκλησίες της χώρας, προειδοποιώντας πως η επικίνδυνη αυτή ουσία δεν θεραπεύει καμία ασθένεια.