Φρένο στην διακυβέρνηση της διαφθοράς

Ένα βήμα πιο κοντά να βάλει “φρένο” στο μεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί επί χρόνια σε Δημαρχεία, Ημικρατικούς οργανισμούς, τοπικές κοινότητες, στην δημόσια υγεία κλπ, βρίσκεται ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Οι αυξημένες εξουσίες που του δόθηκαν πρόσφατα από τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και το υπουργικό συμβούλιο, λύνουν επιτέλους τα χέρια του Γενικού Ελεγκτή για να λειτουργήσει υπεύθυνα και χωρίς ανοχή προς όλους αυτούς που τόσα χρόνια με τις οικονομικές ατασθαλίες ζημιώνουν τον τόπο.

Επιθυμία και του κ. Μιχαηλίδη, όπως άλλωστε είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Laimitomos. com, είναι “να μπει τάξη στα δημόσια οικονομικά της Κύπρου και να μην κουκουλωθεί καμιά υπόθεση ”.

“Ο τρόπος διαχείρισης του δημοσίου χρήματος από τις κοινότητες κάθε άλλο παρά τιμά την κοινωνία μας” είχε δηλώσει ο κ. Μιχαηλίδης και προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται να οδεύει.

Μάλιστα, το φετινό καλοκαίρι όπως είχε προαναγγείλει και ο ίδιος θα είναι ιδιαίτερα “καυτός” με τους ελέγχους να επικεντρώνονται εκτός από τους ημικρατικούς οργανισμούς, σε κόμματα και κοινότητες.

Ο νέος Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης ξεκίνησε σωστά το έργο του μετά το διορισμό του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς, μέχρι να δούμε κάθε κατεργάρη πίσω από τα κάγκελα της φυλακή, αλλά τουλάχιστον ευελπιστούμε ότι σύντομα θα μπει μια τάξη στα δημόσια οικονομικά του κράτους….