«Φρένο» στη νέα τράπεζα …ελέω Σταυράκη

Δεν φαίνεται τελικά να προχωρά το σχέδιο δημιουργίας νέας τράπεζας με αρχικό κεφάλαιο 30 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε δει το φως της δημοσιότητας από πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα στον Τύπο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η Laimitomos. com, στην επενδυτική αυτή προσπάθεια πρωτοστάτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί Χριστόφια, Χαρίλαος Σταυράκης αλλά και κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες και Ρώσοι, με τους τελευταίους όμως να αποστασιοποιούνται αργότερα και να μην συναινούν στην υλοποίηση του σχεδίου, με αφορμή το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Το όλο σχέδιο, όμως – η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε όταν ακόμη στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο Κίκης Καζαμίας – δεν φαίνεται να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης και της στήριξης της κυβέρνησης του Νίκου Αναστασιάδη αλλά και της Τρόικας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Laimitomos. com αυτό που μέτρησε αρνητικά και φρέναρε την  όλη προσπάθεια, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Χαρίλαος Σταυράκης, βρίσκεται πλέον στην θέση του ελεγχόμενου για την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο και δεν αποκλείεται να βρεθεί και στην θέση του κατηγορούμενου.

Ως γνωστόν τις ευθύνες για την καταστροφή αναζητά ερευνητική επιτροπή, η οποία διορίστηκε με απόφαση του Ν. Αναστασιάδη. Μέχρι η έρευνα να ολοκληρωθεί και να αποδοθούν οι ευθύνες το όλο σχέδιο θα μείνει στα χαρτιά…