Φουσκωτά παιχνίδια: “Παγίδες θανάτου” για τα παιδιά

images (1)

“Παγίδες θανάτου” για βρέφη και παιδιά είναι τα φουσκωτά παιχνίδια που διαθέτουν πολλά πάρκα και τουριστικά θέρετρα, όπως δήλωσε η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών (TUV).

Σύμφωνα με την TUV, πολλά από τα παιχνίδια αυτά είναι παρασκευασμένα από τοξικές πρώτες ύλες, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ρήξης του πλαστικού υλικού, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την ζωή των μικρών παιδιών.

Η ανακοίνωση της γερμανικής υπηρεσίας είναι απόρροια ελέγχων που έκανε σε 50 προϊόντα, όπως φουσκωτά ζωάκια και στρώματα θαλάσσης, που κοστίζουν κάτω των 10 ευρώ.

images

“Οι γονείς έχουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος θανάτου για τα βρέφη. Γι’ αυτό και θα πρέπει αυτού του είδους τα καθίσματα να απαγορευθούν πλήρως”, είπε η ειδικός της TUV, Κριστιάνε Ρέκτερ, τονίζοντας ότι αυτά τα παιχνίδια περιλαμβάνουν συχνά βαλβίδες τις οποίες τα παιδιά μπορούν να αποσπάσουν και να καταπιούν.

Η γερμανική υπηρεσία ασφάλειας καταναλωτών (TUV) προτρέπει τους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και πριν αγοράσουν τέτοιου είδους παιχνίδια να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης.

download