Φορτηγό πλοίο με όπλα από τη Τουρκία,πιάστηκε στον Βόλο

Ένα φορτηγό πλοίο με την ονομασία “Alexandretta” και σημαία Αγίου Βικεντίου,το οποίο απέπλευσε από άγνωστο λιμάνι της Τουρκία,πιάστηκε στο λιμάνι του Βόλου καθώς   στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ), κατά τη διάρκεια στάσης του για ανεφοδιασμό στις εγκαταστάσεις της “Ελίν” στον Βόλο με τελικό προορισμό τη Λιβύη.

Ωστόσο, παράξενο είναι το γεγονός ότι το φορτηγό πλοίο είναι «τσιμεντάδικο», μεταφέρει δηλαδή χύδην φορτία τσιμέντου, όμως βρέθηκαν στο φορτίο του πυρομαχικά.Ακόμη δεν έχεις διευκρινιστεί κατά πόσον το φορτίο του είναι νόμιμο ή όχι, ενώ το πλοίο φυλάσσεται από το Λιμενικό Σώμα.

Η υπόθεση έχει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω τόσο του φορτίου αλλά και του προορισμό του πλοίου, αφού πρόκειται για τη Λιβύη, κάτι που ίσως κρύβει τις σχέσεις της Τουρκίας με το νέο καθεστώς της Λιβύης.

Σε δηλώσεις του στο defencenet.gr, το Λιμενικό Σώμα ανέφερε πως :”Το φορτίο  διαθέτει κάποια παραστατικά έγγραφα τα οποία πιστοποιούν την ύπαρξη των όπλων και δείχνουν ως χώρα παραλαβής την Λιβύη”. Ωστόσο είναι πιθανό να παραμείνει δύο ακόμη ημέρες στο λιμάνι του Βόλου καθώς την υπόθεση του απόπλου του χειρίζεται η ΕΥΠ, αλλά και η Τελωνειακή υπηρεσία.