Φορολογικές δηλώσεις, χρέη και δόσεις 150 χιλιάδων Ελλήνων στα “χέρια” χάκερς

Μπροστά σε νέα παρακλάδια του κυκλώματος κλοπής προσωπικών στοιχείων μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών βρέθηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, η Αστυνομία συνέλαβε το βράδυ της Δευτέρας τρεις υπευθύνους εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων με έδρα στην Αργυρούπολη και στην Δάφνη, όπου εργάζονται συνολικά 38 υπάλληλοι, με την κατηγορία ότι είχαν αποκτήσει παρανόμως

και εμπορεύονταν εκατομμύρια απόρρητα στοιχεία που φέρεται να έχουν διαρρεύσει από τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα οι τρείς άνδρες είχαν στην κατοχή τους περίπου 150.000.000 στοιχεία, που εντοπίζονται σε προσωπικά, φορολογικά, εκλογικά και άλλης φύσεως στοιχεία Ελλήνων πολιτών.

Μέσω της εταιρείας τους είχαν πρόσβαση σε φορολογικές δηλώσεις, χρέη πολιτών, στοιχεία του Τειρεσία, στοιχεία για Ι.Χ. και ακίνητα, οφειλόμενες δόσεις προς τις εφορίες και στοιχεία συναλλαγών με το Δημόσιο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν, ότι εντόπισαν μια μεγάλη αίθουσα με υπολογιστές επεξεργασίας των στοιχείων αυτών, που αφορούν Έλληνες πολίτες.

Η εταιρεία με έδρα στη Δάφνη πουλούσε τα στοιχεία του κάθε πολίτη σε δεκάδες άλλες εταιρείες έναντι εκατοντάδων ευρώ για τον κάθε ένα. Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη της εταιρείας επιχειρηματικών συμβούλων, μέσω των ερευνών που είχε ξεκινήσει πριν από δύο μήνες, όταν είχε εντοπιστεί 36χρονος άνδρας που είχε πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων Ελλήνων.