Φονικό Στροβόλου: Συσκέψεις επί συσκέψεων – Άγνωστο πότε θα καταθέσει ο 15χρονος

Όπως έχουμε αναφέρει συνεχίζονται εδώ και δύο μέρες οι συσκέψεις της ανακριτικής ομάδας στο Αρχηγείο Αστυνομίας και τη Νομική Υπηρεσία, για το διπλό φονικό που διεπράχθη τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στο Στρόβολο.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, περιορίστηκε να πει ότι στη σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία, ενημερώθηκε από τους ανακριτές για την πορεία των ερευνών και ότι οι προσπάθειες για εξιχνίαση της υπόθεσης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής Μάριος Ματσάκης που έχει εμπλακεί στην υπόθεση μετά από επιθυμία της οικογένειας του ζεύγους, επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του, καθώς οι Αρχές δεν του έχουν επιτρέψει, να διενεργήσει αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, δήλωσε σήμερα ότι οι ανακριτές της Αστυνομίας θα αποφασίσουν το πότε θα ληφθεί η κατάθεση από τον ανήλικο γιο του ζεύγους που βρέθηκε άγρια δολοφονημένο.

Σε ερώτηση αναφορικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση ενημέρωσαν τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα και υπήρξε συντονισμός ως προς το ανακριτικό έργο που υπολείπεται να γίνει.

«Θα συνεχιστεί ο κύκλος των καταθέσεων αξιολογώντας όλες τις πληροφορίες και τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν»», σημείωσε ο κ. Αγγελίδης.

Ερωτηθείς εάν έχει αποφασιστεί κατά πόσον θα δώσει κατάθεση ο ανήλικος γιος του ζεύγους, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «θα συνεχιστεί ο κύκλος των καταθέσεων, θα αξιολογηθούν αυτές οι καταθέσεις και θα αποφασιστεί από τους ανακριτές ο χρόνος λήψης της συγκεκριμένης κατάθεσης».

Σε σχέση με τα διάφορα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αυτή την υπόθεση, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η Αστυνομία θα παραμείνει επικεντρωμένη σε αυτό το οποίο έχει αρχίσει, θα δηλώνει αυτά που πρέπει να δηλώνει χωρίς να εισέρχεται σε οποιεσδήποτε λεπτομέρειες και αυτό θα πρέπει να είναι κατανοητό».

«Τουλάχιστον οι πλείστοι δημοσιογράφοι, στα πλαίσια της συνεργασίας μας, έχουν αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον της υπόθεσης, αυτή η σοβαρή υπόθεση να εξεταστεί σωστά”, ανέφερε.

Καταλήγοντας είπε ότι «συνεχίζεται η διερεύνηση της υπόθεσης και εξετάζονται όλες οι λεπτομέρειες και όλα τα στοιχεία τα οποία είναι ενώπιον της ανακριτικής ομάδας».