Φονικό Μαραθάσας: Εκ προμελέτης έγκλημα διερευνά η Αστυνομία

Σύμφωνα με το Αστυνομικό δελτίο, αναφορικά με το φονικό στον Οίκο Μαρθάσας, η Αστυνομία διερευνά, φόνο εκ προμελέτης  και παράνομη κατοχή περιουσίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Υπόθεση φόνου με θύμα την Γιαννούλα Χατζηγιάννη, 56 ετών, από τον Οίκο Μαραθάσας, διερευνά η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στη 1.15μ.μ. χθες, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία, ότι σε δρόμο του χωριού Οίκος Μαραθάσας, εντοπίστηκε ακινητοποιημένο ένα αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρισκόταν τραυματισμένη η 56χρονη.

Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα, μέλη της Αστυνομίας και ιατροδικαστής, η οποία διαπίστωσε το θάνατο της 56χρονης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτοψίας που διενεργήθηκε, η Χατζηγιάννη έφερε πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον 40χρονου κατοίκου χωριού της επαρχίας Λευκωσίας, εναντίον του οποίου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης.

Ο 40χρονος, εντοπίστηκε στην οικία του και κατά τη διάρκεια σωματικής έρευνας που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε στην κατοχή του χρηματικό ποσό ύψους €1,700, για τα οποία δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πώς περιήλθαν στην κατοχή του.

Ακολούθως συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Μόρφου διερευνά την υπόθεση.”

Το ιστορικό του φρικτού εγκλήματος:

Χθες, λίγο μετά το μεσημέρι,  η 56χρονη, διαζευγμένη μητέρα δύο ενηλίκων παιδιών, έκανε διάλειμμα από το παντοπωλείο όπου εργαζόταν στον Καλοπαναγιώτη και θα πεταγόταν μέχρι το χωριό της για να γευματίσει. Μαζί της θα μετέφερε άλλη γυναίκα, την οποία θα κατέβαζε έξω από τον Οίκο για να πάει σε διπλανό χωριό, και στο πίσω κάθισμα επιβιβάστηκε 40χρονος αλλοδαπός, ο οποίος εργάζεται σε οινοποιείο της περιοχής και προφανώς τον γνώριζε. Η 56χρονη έκανε τη διαδρομή και αφού άφησε πρώτα τη συνοδηγό της στο σταυροδρόμι έξω από τον Οίκο συνέχισε για το χωριό της, με τον 40χρονο να παραμένει στο πίσω κάθισμα, αφού δεν θεωρήθηκε σκόπιμο να έρθει στη θέση του συνοδηγού, καθότι σε 300 μέτρα θα τον άφηνε στον προορισμό του.

Αντί να συμβεί αυτό, βρέθηκε σφαγιασμένη στη θέση του οδηγού και δίπλα της το φονικό μαχαίρι. Γυναίκα από το Νεπάλ φαίνεται να άκουσε τις φωνές της που καλούσε «βοήθεια, βοήθεια» και όταν έτρεξε στο δρόμο είδε ένα πρόσωπο να τρέχει για να εξαφανιστεί. Άλλος κάτοικος του χωριού πήγε στο αυτοκίνητο τής 56χρονης, όπου την αντίκρισε μέσα σε λίμνη αίματος. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και σε λίγο η σκηνή του εγκλήματος αποκλείστηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μόρφου.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης τής κατάφερε αρκετές μαχαιριές, όμως οι θανατηφόρες ήταν αυτές στον λαιμό.

Η Αστυνομία άρχισε δραστήριες έρευνες και εντόπισε το πρόσωπο που συνόδευσε την άτυχη γυναίκα μέχρι έξω από τον Οίκο, η οποία ανέφερε ότι μαζί τους μετέφεραν έναν 40χρονο αλλοδαπό. Από τις έρευνες που έγιναν στο όχημα και συγκεκριμένα στην τσάντα της, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν τα χρήματα που μετέφερε από το παντοπωλείο η 56χρονη και αμέσως κινήθηκαν υποψίες για φόνο με κίνητρο τη ληστεία. Αμέσως αναζητήθηκε το πρόσωπο το οποίο μετέφερε για να εντοπιστεί στο χωριό και κλήθηκε για ανάκριση. Στην κατοχή του φαίνεται να βρέθηκε σημαντικό χρηματικό ποσό, το οποίο διερευνάται από πού προήλθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος κρατούσε σε δέσμη περίπου 1.500 ευρώ, τα οποία είχαν αίμα επάνω και για τα οποία θα καλείτο να δώσει εξηγήσεις, ενώ όπως διαπιστώθηκε το μαχαίρι-σουβενίρ αγοράστηκε χθες το πρωί από κατάστημα στον Καλοπαναγιώτη.

Η Αστυνομία διερευνά παράλληλα πληροφορία ότι ο 40χρονος είχε προβεί στην αγορά αεροπορικού εισιτηρίου, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.