Φλερτ και γλώσσα του σώματος

Η γλώσσα του σώματος μερικές φορές λέει πολλά περισσότερα από όσα εκφράζουν τα λόγια…

“Σημάδι” για συνέχιση μίας σχέσης  αποτελούν οι  ασυναίσθητες κινήσεις και τα βλέμματα στο πρώτο ραντεβού.

Ένα αυθόρμητο χαμόγελο, μια έντονη ματιά και οι κινήσεις με τα χέρια… οδηγούν προς την αποκάλυψη του ενδιαφέροντος προς το άλλο άτομο.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ένα επικοινωνιακό μήνυμα στηρίζεται κατά 8% στις λέξεις, 38% στον τόνο της φωνής και κατά 55% στις εκφράσεις του προσώπου και τις χειρονομίες. Τα περισσότερα σημάδια της γλώσσας του σώματος αποκωδικοποιούνται υποσυνείδητα, γεγονός που μας οδηγεί στο ένστικτο και στην αίσθηση συμπάθειας ή αντιπάθειας που έχουμε σε μια νέα γνωριμία.

Ποιά σημεία του σώματος όμως πρέπει να παρατηρήσουμε ώστε να καταλάβουμε την ερωτική διάθεση του άλλου;

Κεφάλι

Το ενδιαφέρον του άλλου μέσα σε μια συζήτηση μπορεί να φανερωθεί μέσα από τις κινήσεις του κεφαλιού του. Αν περνάει καλά στο πρώτο ραντεβού, τότε το κεφάλι του παίρνει μια αριστερή ή δεξιά κλίση, αποδεικνύοντας ότι έχει θετική διάθεση και επιθυμεί να ακούσει κάθε σκέψη μας. Παράλληλα, όταν σε μια συζήτηση ο συνομιλητής ανεβοκατεβάζει το κεφάλι, τότε δείχνει θελημένα ή μη ότι συμφωνεί με τα λόγια μας.

Βλέμμα

Τα μάτια χαρακτηρίζονται ως ο καθρέπτης της ψυχής μας και μπορούν εύκολα να προδώσουν τις προθέσεις του άλλου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, όσο πιο ανοιχτή είναι η κόρη του ματιού σε ένα βλέμμα, τόσο πιο πολύ ανοιγοκλείνουν τα μάτια και οι ερωτικές αισθήσεις του άλλου γίνονται πιο έντονες. Παράλληλα, όσο πιο επίμονο και έντονο είναι ένα βλέμμα πάνω στα χείλη μας, τόσο πιο πολύ αναδεικνύεται η ερωτική διάθεση.

Χαμόγελο και χείλια

Ο έρωτας δεν μπορεί να συγκρατηθεί, γεγονός που φαίνεται από το δυνατό γέλιο με ανοιχτό το στόμα. Κάτι τέτοιο δείχνει ξεκάθαρα τη διάθεση του άλλου και ότι περνάει καλά κατά την ώρα του ραντεβού. Ταυτόχρονα, η ύγρανση των χειλιών σε άντρες και γυναίκες αποτελεί ένα χαρακτηριστικό σημάδι της ερωτικής γλώσσας του σώματος, καθώς αποκαλύπτει το είδος της ατμόσφαιρας του ραντεβού.

Εγγύτητα και χέρια

Ένα από τα πιο εύκολα δείγματα της ερωτικής διάθεσης του άλλου είναι το διακριτικό πλησίασμα προς το μέρος μας. Μπορεί να συμβαίνει εντελώς αυθόρμητα, αλλά προδίδει την ανάγκη του να βρίσκεται πιο κοντά στο στόχο του.

Επιπλέον, όταν αγγίζει τα φρύδια ή το κούτελό του, τότε μας αντιμετωπίζει θετικά ενώ όταν ακουμπάει το πηγούνι του μας συμπεριφέρεται επικριτικά. Το ξύσιμο του κροτάφου προδίδει την αμηχανία ενός ερωτευμένου, ενώ οι χαλαρές παλάμες των χεριών υποδηλώνει θετικότητα και άνεση.

CaptureΆγγιγμα και ομιλία

Το άγγιγμα γενικότερα μεταφέρει την καλή διάθεση του άλλου, ειδικά όταν ακουμπάει το χέρι ή τον ώμο μας κατά την ώρα της συζήτησης. Παράλληλα, η ομιλία ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται για εμάς αποκτά πιο γρήγορους ρυθμούς και περιέχει πολύ σύντομες προτάσεις, γεμάτες αμηχανία, αφού προσπαθεί να συγκρατήσει και να ελέγξει τα λόγια του.

Η στάση του σώματος και οι ίδιες κινήσεις

Η κλίση του σώματος στο πρώτο ραντεβού μπορεί να αποκαλύψει διάφορα πράγματα. Ειδικότερα, οι άνθρωποι που γέρνουν προς το μέρος μας και δεν απομακρύνονται, νοιάζονται για εμάς και αισθάνονται έτοιμοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Παράλληλα, όταν τα πόδια του άλλου είναι στραμμένα προς τα εμάς, τότε φαίνεται ότι προσπαθεί να μας προσεγγίσει, αντίθετα με τα σταυρωμένα στο στήθος χέρια που δείχνουν επιφυλακτικότητα. Παράλληλα, η ασυναίσθητη μίμηση των κινήσεών μας από τον άλλο προδίδει την ερωτική αμηχανία και το θαυμασμό του άλλου.

Θετικά σημάδια των γυναικών:

Παίζουν με τα μαλλιά τους –  αναδεικνύει ενδιαφέρον και όχι νευρικότητα.

Ισιώνουν τα ρούχα τους και παίζουν με τα κοσμήματα τους. Το υποσυνείδητο μήνυμα οδηγεί στο άγγιγμα του δέρματός τους.

Κάθονται με σταυρωμένα πόδια προς το μέρος του άλλου και αλλάζουν συχνά τη θέση του αριστερού με το δεξί πόδι και αντίστροφα.

Κουλουριάζονται στην πολυθρόνα και αγκαλιάζουν τα πόδια τους, επιθυμώντας υποσυνείδητα να δείχνουν απροστάτευτες.

Των αντρών:

Κάθονται σε στάση που προσφέρει όγκο στη μορφή τους κυρίως όσον αφορά τους ώμους και το στήθος, δείχνοντας ότι είναι διαθέσιμοι για διεκδίκηση. Το ίδιο συμβαίνει και στο πρόσωπό τους, με τα χείλη που βρίσκονται σε ελάχιστη ανοιχτή θέση.

Προσέχουν την εικόνα τους, φτιάχνοντας τα μαλλιά τους και ισιώνοντας τη γραβάτα τους. Συνήθως τέτοιες κινήσεις γίνονται πριν αρχίσουν τη συζήτηση και αναδεικνύουν την ερωτική διάθεση του.

Αγγίζουν το «μήλο του Αδάμ», με σκοπό να προβάλλουν ασυναίσθητα τη δύναμή αλλά και τον έρωτά τους και κοιτούν με έντονες ματιές.