Φιλικό και εποικοδομητικό το κλίμα στη συνάντηση Αναστασιάδη – Μπαν Κι Μουν

Περίπου είκοσι λεπτά διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Γ.Γ του ΟΗΕ Μπάν Κι Μουν, τον οποίον ενημέρωσε για τη μέχρι στιγμής πορεία του διαλόγου για την λύση του Κυπριακού.

Η συνάντηση που έγινε σε «ιδιαιτέρως φιλικό και απόλυτα εποικοδομητικό κλίμα». Κατά τη συνάντηση ο ΠτΔ επισήμανε στον Γ.Γ ότι πολλές από τις θέσεις της Τ/κ πλευράς αποκλίνουν από τα όσα αναφέρονται στο κοινό ανακοινωθέν. Ωστόσο όπως τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης “δεν μπήκε στη διαδικασία της επίρριψης ευθυνών”.

Επίσης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατά τη συνάντηση προσπάθησε να ανάδειξη τη σημαντικότητα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και το πώς αυτά μπορούν να συμβάλουν στο να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα εμπιστοσύνης. Επίσης τονίστηκε από την πλευρά της Κυβέρνησης ότι ο ρόλος της Ε.Ε στη διαδικασία των συνομιλιών είναι ωφέλιμος εκ των πραγμάτων μιας και η λύση του Κυπριακού θα αφορά στη μετεξέλιξη ενός κράτους μέλους.

Στην συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι ΜΟυν, τον συνόδευσαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, ο διευθυντής του διπλωματικού του γραφείο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κορνήλιος Κορνηλίου.

Ο ΠτΔ από τις Βρυξέλλες, θα μεταβεί στην Αθήνα όπου την Παρασκευή θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα 55-59 ενώ θα φθάσει στη Κύπρο την Παρασκευή το βράδυ.