Φεύγει η Χίλαρι από το ΥΠ.ΕΞ

Την επιθυμία της να εγκαταλείψει το Υπουργείο εξωτερικών των ΗΠΑ, μετά της 20 Ιανουαρίου, επανέλαβε η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Πόστ.“Στόχος μου παραμένει η αποχώρηση μου μετά τις 20 Ιανουαρίου. Δεν κατάφερα ακόμη να συνομιλήσω με τον πρόεδρο γιατί προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές, πράγμα που ευχόμαστε. Μετά θα μιλήσουμε για τον διάδοχό μου.” δήλωσε η κ. Κλίντον.

Την ίδια ώρα, ενώ επαναλαμβάνει τη διάθεση της για άμεση αποχώρηση από τη θέση της στο ΥΠ.ΕΞ, επισημαίνει ότι ίσως απαιτηθεί η παράταση της παραμονής της για ένα διάστημα, έως ότου διευθετηθούν κάποια ζητήματα. “δεν είμαι διατιθεμένη να μείνω περισσότερο, όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι απομένουν κάποια πράγματα που πρέπει να γίνουν.”, εννοώντας μάλλον τη διαχείριση των επιπτώσεων από την υπόθεση της επίθεσης στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, στην αμερικανική πρωτεύουσα κυκλοφορούν εδώ και καιρό σενάρια για πιθανή υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές του 2016.