Φερνάντο Σάντος: «Κουβαλάμε το πάθος ενός ολόκληρου λαού»

” θέλω αύριο να γράψουμε ιστορία”….

Αυτό τόνισε ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους…

«Τα βασικά τα έχουμε πει ήδη και θέλω αύριο να γράψουμε ιστορία. Να συγκεντρωθούμε στον αντίπαλο και αυτό είναι το μοναδικό που σκέφτονται οι παίκτες. Ο αντίπαλος είναι αξιοσέβαστος κι έχει τον τον ίδιο στόχο και σκοπό. Θα δούμε τι θα γίνει στον αγώνα αύριο, ποιος θα παίξει ή όχι. Δεν έχει τόση σημασία όση έχει το ποιος θα κερδίσει.

Είδα το ματς της Ιαπωνίας με την Ακτή και πολλά ματς ακόμη. Έχουμε προετοιμαστεί όπως άλλωστε και όλοι οι προπονητές. Κόντρα στην Ακτή είδα ένα διαφορετικό ματς, με ίδιους παίκτες άλλα διαφορετικό στήσιμο, και το επεσήμανα στους παίκτες. Τους είπα κάποιες λεπτομέρειες για αυτές τις αλλαγές σε σχέση με παιχνίδια του παρελθόντος. Η βασική διαφορά ήταν στην κατοχή. Εκτός από το ότι δέχθηκαν ένα γκολ γρήγορα, η κατοχή είναι διαφορετική πια ίσως επειδή ήθελαν να κρατήσουν το αποτέλεσμα».

Σχετικά με το επεισόδιο Μανιάτη και Τζαβέλλα  ανέφερε: 

«Όλοι ξέρουν πως βλέπω την κατάσταση. Μίλησα στους δυο παίκτες. Τους μίλησα προσωπικά στον καθένα και όχι στο τηλέφωνο. Μιλήσαμε πολύ και σχημάτισα την εντύπωση ότι το θέμα ανήκει στο παρελθόν. Έχω εμπιστοσύνη και σήμερα το πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει θέμα. Όταν μουν λένε κάτι το πιστεύω».Για το αν μια ενδεχόμενη ισοπαλία θα είναι θετικό αποτέλεσμα…«Δεν έχω την πολυτέλεια να πιστεύω ότι η ισοπαλία δεν είναι καλό αποτέλεσμα αλλά κατεβαίνω με την νοοτροπία ότι θέλουμε να κερδίσουμε, όπως και ο αντίπαλός μας. Θα μας κάνουν δύσκολη την ζωή το ξέρουμε αλλά θα αντεπεξέλθουμε».

Σε ερώτηση από το Πορτογάλο δημοσιογράφο για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας: «Η Πορτογαλία μου αρέσει, αλλά το ενδιαφέρον μου είναι στην Ελλάδα…».