Φεράρι:”Δεν είδα ποτέ τον Λανς Άρμστρονγκ να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών”

Κατηγορηματικός ήταν ο γιατρός Μικέλε Φεράρι στις δηλώσεις του, ισχυριζόμενος ότι ουδέποτε είδε τον Άρμστρονγκ να ντοπάρεται.

Το όνομα του Ιταλού γιατρού υπάρχει 480 φορές στην αναφορά της USADA για το Λανς Άρμστρονγκ, γεγονός το οποίο δεν ανησυχεί το γνωστό γιατρό που ισχυρίζεται ότι θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Στην αναφορά της USADA για τον γνωστό ποδηλάτη από το Τέξας, του οποίου αφαιρέθηκαν και οι επτά τίτλου του στον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας, ο Φεράρι φαίνεται να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα αυτά καθώς το όνομά του αναφέρεται, ούτε μία ούτε δύο, αλλά 480 φορές.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες αναφέροντας πως ο Άρμστρονγκ δεν βρέθηκε πότε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ και στο “Al Jazeera” δήλωσε:

“Δεν είδα ποτέ τον Λανς Άρμστρονγκ να κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών. Δεν άκουσα ποτέ κάτι για αυτό. Ποτέ δεν μου ζήτησε πληροφορίες για το ντόπινγκ. Η δε σχέση μου με ορισμένους συναθλητές του Άρμστρονγκ υπήρξε σύντομη και περιστασιακή. Δεν ήταν αυστηρή.  Με κατηγορούν έξι ποδηλάτες, αλλά αυτοί οι αθλητές δεν είχαν καμιά σχέση μαζί μου, δεν τους συμβούλευσα ποτέ”. και συνέχισε:

“Αυτό που μπορώ να πω για την έρευνα της USADA είναι πως δεν υπάρχουν αποδείξεις, συγκεκριμένα δεν έχουν τίποτα εναντίον μου. Υποθέτω πως ορισμένοι από αυτούς τους αθλητές ήθελαν να σώσουν τον εαυτό τους γιατί η ομοσπονδιακή έρευνα θα αποκάλυπτε το ντόπινγκ που οργάνωναν οι ίδιοι για τον εαυτό τους. Έτσι συναίνεσαν στην έρευνα της USADA”.